Русалки, леприкони и рептили

Последната седмица забелязах, че във Фейсбук се появяват много клипове на "русалки" някои изглеждат много истински, например това:


Всъщност това е излъчено по Animal Planet. Разбира се, това не е единственото клипче което се разпространява из мрежата. Туристи в Израел са заснели как някакво същество се припича на един камък и когато вижда че го гледат се шмугва във водата!


За да е пълна картинката, има и снимки. Но за тях се разбра, че са фалшиви. Историята започнала да се разплита покрай сайта Fishki.net, където снимките също били публикувани.


В коментарите на сайта имало прeпратка към eBay, където се провеждал електронният търг. Оттам лесно можело да се стигне до източника на съобщението, а именно човекът, който твърдял, че я е намерил. След това не било трудно да бъде разкрит и художникът Хуан Кабана.
Сензацията с трупа на русалка гръмна преди седмица, когато анонимен продавач в eBay твърдеше, че е попаднал на странното същество и дори беше приложил снимки към находката. Това уж беше станало на плажа Форд Десото край градчето Санкт Петербург в щата Флорида. Продавачът твърдеше, че русалките са междинно звено между рибите и бозайниците. Фигурата беше продадена за 1550 долара.
Разбира се, много е лесно да се фалшифицират няколко снимки и обикновено истината изплува много бързо. Но клиповете да друго нещо. Не че не може да се направи фалшиво видео, но първо е по-трудно, второ истината за него пак излиза наяве. За сега не съм чул някакво обяснение за клипа в подводницата.
Има и друго нещо. Фолклора и митовете имат едно интересно свойство: избирателна памет. Едно време е нямало медии, нямало е телевизия, вестници, малко хора са били грамотни и важните неща са се предавали устно. Когато се натрупат много истории се създават митовете, няколко сходни преживявания на различни хора се обособяват и се създава митичен герой. Другото интересно е, че за да се запази нещо във фолклора, то трябва да е много важно. Няма митове за ежедневието или за  някакви леки отклонения в него, защото не е важно. Но примерно мита за потопа ще съществува и след 10 000 години, защото това събитие е променило цялата планета. Защо това да не се окаже вярно и за митичните същества? Това, че не сме ги открили или пък че са изчезнали, не значи че ги няма. Напротив, означава че не сме ги открили ОЩЕ.
Ако се разровите в интернет, ще откриете толкова много странни истории които имат и доказателства. 
От тук нататък започвам да говоря "глупости" според "нормалните" хора.

Преди много години хората са били духовно по-развити, по сензитивни. Следователно имали са по-широк мироглед. Иначе казано, виждали са повече неща от нас. 
  • Първо, доказано е, че човешкият мозък вижда това което знае. Тоест има свойството да запомня образи и когато вижда нещо ново, първо се опитва да го свърже с нещо познато, затова често виждаме фигури в облаците и т.н. 
  • Второ, физиката доказва, че света е съставен от енергия, материята е вид енергия, всичко е енергия и вибрации. Следователно когато нашите сетива улавят един спектър от вибрации, ние сме слепи за останалите честоти. Човешкото око вижда само това:
Ами ако тези "митични" същества, просто живеят до нас, но просто вибрират на по-висока честота и затова ние не ги виждаме? Или просто се крият достатъчно добре от нас? Нека го допуснем само за секунда, това означава, че много от митовете всъщност не са митове, а просто много важни събития, които предците не са искали ние да знаем а ние го отхвърляме с лека ръка без да се замислим! 
Предлагам Ви да прочетете това интервю с рептил. Не смятам да убеждавам никого в нищо, все пак след като стигнахте до тук с четенето, значи имате по-друг светоглед, а тези които четете, защото Ви е интересно, приятно четене, но няма да има полза :D
Ето Ви още храна за мозъка

Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!