Искуственият Интелект е вече тук и не разбира от шега! -Конспирацията

За пореден път кратката памет на човечеството изигра своята роля във внедряването на поредната опасна и вредна технология.
Разбира се това не е единствения похват, който използваха за да постигнат антиутопичните си цели. Фалшифи новини, пропаганда, изопачаване на истината, впрегнаха поп-културата (музика, кино, списания, публикации, Facebook и т.н.).  Ще споделя нивни по-долу и ще правя коментари непосредствено след всяка от тях, където ще отбележа и инструмента, който използват за масова манипулация, а след това ще се опитам да обясня как работи всеки от тях.
Ставаме свидетели (или мое би не, защото спим отново) на представянето на една изключително опасна технология - Искусвен Интелект (ИИ).
Преди две години, никой не говореше за това, беше някаква технология от Sci-Fi филмите или далечното бъдеще. Идеята стоеше в полето на невероятното, на бъдещето, на филмите, фантастиката и развинтеното въображение на някои луди учени. Днес е тук, сред нас, факт е и се развива доста по-бързо, отколкото създателите му могат да контролират.
Аз като редовен читател на IT новини, живо се интересувам от напредъка на тейнологиите, не защото се радвам че напредват с такъв темп, а за да знам на къде духа вятъра.
Ето няколко заглавия и кратки цитати от IT новините последно време, в хронологичен ред:
Искуствен интелект -илюстрация

  • 2011г. - Facebook задълбочават изследванията си върху изкуствения интелект -Facebook показват, че нямат намерение да изостават зад един от най-големите си конкуренти – Google. Още миналата година от гиганта в търсенето наеха на работа един от най-влиятелните учени в сферата на изкуствения интелект Рей Курзвейл. - (тук показват едната страна на монетата (добрата), отбелязват ползите от ИИ)
  • 2014г. - Стивън Хоукинг: Изкуственият интелект ще доведе до края на човечеството -„Докато краткосрочното влияние на изкуствения интелект зависи от това кой го контролира, дългосрочното ще зависи от това дали изобщо ще можем да го контролираме,“ смята Хоукинг. Физикът, освен това, е на мнение, че хората, които разработват технологии за изкуствен интелект изобщо не виждат рисковете, които се крият зад тях. - (не се заблуждавайте, това предопреждение е част от плана и техниката се нарича "Predictive programming")
  • 2014г. - Нови данни за изкуствения интелект Microsoft Project Adam - Microsoft усилено работи върху собствен изкуствен интелект. Проектът с име Project Adam е насочен преди всичко към повишаване възможностите на компютрите към самообучение. ... Върху създаването на изкуствен интелект работят най-големите умове на човечеството, но мнозина се опасяват, че нечовешкият разум може да надмине човека и да излезе от контрол. (Тук освен че кодовото име "Адам" е директна препратка към един от най-старите архетипи за човечеството - този за първият човек, в случая мож да се тълкува като първият човек от Новото Време (New age; New world order...), а поватите, които използват са "Predictive programming", "Ефекта на едната страна на монетата".
  • 2014г. - Елън Мъск счита изкуствения интелект за сериозна заплаха за човечеството - „Трябва да сме пределно внимателни с изкуствения интелект. Потенциално той е много по-опасен от ядрените бойни глави“. След няколко минути изобретателят добавя: „Надявам се, че всички ние няма да се окажем в ролата на зареждаща програма на бъдещ суперинтелект. Все пак ми се струва, че нещата отиват натам“. (!) Експертът в областта на изкуствения интелект Рей Курцвейл е на друго мнение и твърди, че хората се опитват да подобрят живота си и самите себе си чрез усъвършенстван изкуствен интелект. „Няма да има никакво „Ние срещу машините“. Ние разширяваме собствените си възможности чрез мислещи машини“. (Отново "Predictive programming", но тук тази ноина не е никаква новина. Цялото упражнение е просто да има повод за последното изречение, а именно това което казва Рей Курцвейл за "подобряването" на живота и самите себе си. Ехоо, това тук не се ли наричаше Трансхуманизъм? Не беше ли той свързан със забранената уж наука Евгеника? Някой? Тук този похват не мога да го нарека с някой термин, но идеята е, че като искаш да кажеш нещо, но няма очевидна причина - създаваш такава. В случая куха новина, че някой си казал нещо и след това имаш повод да вметнеш истинската информация, в случая пропаганда, маскирана с ефекта на монетата.
  • 2014 г. - Британски учени считат, че изкуственият интелект ще може да се сравни с човешкия след 25 години - Специалистите допълват, че машинният интелект ще си изравни с човешкия, когато роботите ще могат да работят по-голямата част от професиите, които са типични за хората. (Тук не е нужно да си гений за да схванеш, че това е изключително тревожна новина. Ако роботите работят, Вие какво ще правите? Ето пак използват пропаганда, Predictive programming и премълчаване на истината. Ако роботите работят, не си мислете, че собствениците на това производство и на роботите ще давт парите на Вас, докато си седите в коптора, тънещи в мизерия и глад. Това просто е ще един от начините, с които богатите ще станат още по-богати! 
  • 2014г. - Станфорд започва AI100 – 100-годишно изследване на изкуствения интелект - Станфордският университет покани водещи учени и изследователи за започване на 100 годишен проект за изучаване влиянието на изкуствения интелект върху обществото и живота на хората. (Тук е очевидно, но за тези, които имат очи - Водещите учени, Елита от учени изследват ИИ. Добре, ама новината отново е куха, защото липсва причината. Просто премълчаване на цялата истина. Казват че правят някакво си изследване, ама не казват защо. Тук истинската причина е "опознай врага си, и определено не става въпрос за ИИ, защото в случая, това е само инструмент, а врага са хората.)

2015 

Тук следва нещо голямо! За първи път представят реални технологии пред широката публика. Както забелзязвате до 2014 имаше откъсачни новини и материали за ИИ, които се появяват вежнъж-дваж годишно, колкото да не се забравя за тмата. Прсъства в пространството, но като любопитна новина. През 2014 имаме значително засилване на вниманието към ИИ, но отново са празни приказки, мнения ня някой си, коментари и кой какво направил ОКОЛО ИИ, но самия той отсъства реално.
За сметка на това, още в първата новина през 2015 за ИИ вече го виждаме и него, реална компания (познайте коя от 3 пъти), тества реална технология и разкриват подробности как точно работи ИИ.
Скоба - не се заблуждавайте, че просто до тогава са нямали технологията и ние ставаме реални свидетели на прогреса. Тази технология съществува от много години, за да стигне до Вас или мен. Те са много години по-напред от нас, просто тайминга да разкрият това е дошъл.
Та без да изпадам в още подробности започвам с новините от 2015. Умишлено ще изпусна някои от тях, които смислово са идентични с други новини и целта им е просто да насочват вниманието към темата, без да съобщават нещо ново.


  • 2015г. - Изкуственият интелект Deep-Q, създаден от закупената от Google компания DeepMind се различава от своите „събратя“ по това, че не се програмира от хора. Това е самообучаващ се алгоритъм, който започва игрите от нулата. -  Кибернетичният геймър започва с обикновено изпробване на различните възможни варианти и постепенно съставя собствена база данни за правилата на играта и за начина, по който трябва да играе. В алгоритъма е вградена обратна връзка, чрез която виртуалният геймър различава кое действие е правилно и кое не е.... Предполага се, че с помощта на Deep-Q ще се появят нови, при това значително по-интересни от днешните компютърни игри. Естествено, новият ИИ ще се използва и за други цели.  (Усещате ли разликата от предните новини и тази. Тук вече имаме реална технология, обяснено как работи - самоубочаваща се програма, която както децата се учи от проби и грешки. Само че за разлика от хорта няма емоции и не би допуснала една грешка два пъти. Естествено казват, че ще се ползва за направата на по-яки игри, всички се радват, особено геймърите и за "други цели". Разбира се, че никой не инвестира милиарди за да се създават по-добри игри за задръстени тинейджъри, да могат да забиват още повече на компютрите. Милиардите се инвестират за "другите цели" и повярвайте ми, не са да улеснят живота Ви.
  • 2015г. - И Стив Возняк се изказа негативно относно изкуствения интелект - Един от създателите на Apple, Стив Возняк, е поредният човек от технологичните среди, който се изказва негативно към изкуствения интелект, предупреждавайки за опасностите, на които технологията може да изложи човек. Според Возняк, изземвайки функции, които днес са отговорност на човек, изкуственият интелект ще заличи креатвиността. Според него изследователите и учените не трябва да се стремят към постигането на едно такова напреднало състояние на технологията. „Подобно на личности като Илън Мъск и Стивън Хоукинг, аз мисля че бъдещето е много плашещо и лошо за човечеството. Ако построим тези устроийства, които да се грижат за нас, то те ще започнат да мислят по-бързо от нас, и те ще се оттърват от бавните човешки същества, за да ръководят компаниите“, споделя Возняк в интервю за Australian Financial Review. През януари Илън Мъск, Стивън Хоукинг, няколко разработчика от Google, преподаватели от Оксфорд и Кеймбридж, както и трима от основателите на DeepMind, стартъп, занимаващ се с разработки в областта на изкуствения интелект, се подписаха под писмо, в което се заявява, че изкуствения интелект крие скрита опасност, и призоваха учените да провеждат по-задълбочени проучвания в тази област, които да обезпечат полезността на все по-бързо развиващите се разработки в областта на изкуствения интелект. „Именно поради огромния потенциал на изкуствения интелект е важно да проучим как да се възползваме от ползите му, като в същото време избягваме рисковете. Препоръчваме провеждането на задълбочени проучвания, които да уверят, че системите с изкуствен интелект, които стават все по-мощни, ще са гъвкави и напълно податливи на контрола ни, както и това, че ще носят ползи за нас“.   Друга известна личност от средите на техноиндустрията – Бил Гейтс се присъедини към мнението, че изкуственият интелект може да се окаже опасен за нас. Според него само едно-две десетилетия, след като започнем да чувстваме ползите от напълно развит изкуствен интелект, то суперинтелектът може да се обърне срещу нас. Има обаче и други, като председателя на борда на директорите на Google Ерик Шмид, който не споделя мнението на колегите си. Или Алекс Гарланд, режисьорът на Ex Machina, поредната лента, разглеждаща темата за напълно функционален изкуствен интелект. (Сплашване, пропаганда, Predictive programming и любимото ми - когнетивен дисонанс. Как така Стив Возняк, които е един от главните мозъци в Apple, компания която отдавна разработва собствен ИИ сега изведнъж много се загрижи, наред с Бил Гейтс? 
  • 2015г. - Baidu с пробив в областта на изкуствения интелект - Китайският IT гигант Baidu обяви, че е постигнал пробив в областта на изкуствения интелект. Повод за твърдението на компанията се явява резултата от последните тестове на разработения от Baidu алгоритъм и суперкомпютъра им Minwa. Наскоро Minwa е минал за пореден път теста на ImageNet, при който машината сканира близо един милион изображения, след което ги сортира в над 1000 предварително определени категории. Идеята, че машина може да бъде по-добра в разпознаването и категоризирането на обекти доскоро беше в сферата на научната фантастика, но днес фактите го доказват: при теста на ImageNet, човек разпознава и сортира изображенията, допускайки грешка от пет процента.За сравнение, алгоритъмът, който е разработен от Google разпознава изображенията с праг на грешка от 4.8%, а този, разработен от Microsoft – 4.94%. Baidu обаче твърдят, че Minwa и разработения от тях алгоритъм разпознават обектите с праг на грешката от 4.58%. Някога част от теоретични изследвания единствено, т.нар. технология за дълбочинно учене (deep learning) днес могат да се видят във всекидневния живот. Google например използва достиженията в областта на машинното обучение за усъвършенстване на гласовото разпознаване в Android, а Baidu – във възможностите на тяхната интернет търсачка. „Изключително съм доволен от прогреса в областта на компютърното зрение, което прави цялата общност. Днес компютрите могат да придобият знание от изображения и да правят толкова много неща, които не можеха допреди няколко години“, споделя Андрю Енг, бивш служител на Google, понастоящем главен изследовател в Baidu. Китайската компания не мисля да спира с разработките си. Baidu планират изграждането на следващия си суперкомпютър, който ще може да извършва седем квадрилиона изчисления в секунда. (Вдигаме нивото още веднъж. От тук нататък ИИ е част от всекидневния живот. Идеята е вече прокарана, явно се приема добре и е време да стане част от ежедневието! 
  • 2015г. - Хокинг отново говори за опасността от изкуствения интелект - (Тук даже няма да поствам новината, защото е напълно куха! Исках само да отбележа, че започнат ли да пробутват Хокинг, значи става въпрос за Predictive programming.)
  • 2015г. - В рамките на една седмица Apple закупи втора компания, свързана с изкуствения интелект -  Apple закупи компанията Perceptio, която работи върху технология за разпознаване на изображения с помощта на смартфони. Тази сделка е втората през последните четири дни, свързана с изкуствен интелект. В средата на миналата седмица технологичният гигант, ръководен от Тим Кук закупи британския стартъп VocalIQ, който създава нови алгоритми за разпознаване на човешка реч. Apple вече заяви патент, описващ технология за разпознаване на лица от фотографии, записани в паметта на смартфона. След поглъщането на Perceptio компанията от Купертино прави още една стъпка към реализацията на тази идея. Екипът на Perceptio разработва изкуствен интелект за класификация на обектите от изображенията. Тази задача се решава с помощта на нови алгоритми за дълбоко обучение, без да е необходим обменът на големи обеми данни към отдалечен сървър, базиран на електронен облак. Това съответства на стратегиите на Apple за намаляване на мобилния трафик и използване изчислителните мощности на самото мобилно устройство. (Преди месец Стив Возняк се притесняваше за ИИ, а сега купуват не една, а две компании, занимаващите със ИИ. Интересно, интересно.)
  • 2015г. - Експертите на Siemens работят за интегриране на човешките модели на вземане на решения в изкуствения интелект -  Когато стане дума за изчислителни възможности, компютрите са далеч по-добри от човешкия мозък, но хората често пъти са по-бързи в решаването на комплексни проблеми. Университетът в Клагенфурт и Siemens работят заедно за намирането на начин за интегриране на човешкото чувство за решаване на проблеми в изкуствен интелект. Резултатите ще бъдат използвани за оптимизиране на производството. 100 пъти по-бързо намиране на решения. Изследователите са постигнали значителен успех с техния ASCASS Solver (A Simple Constraint Answer Set Solver), който може да се използва за директно интегриране на специфични евристични решения„. (Тук моля под "оптимизиране" разбирайте замяна на хората с машини. Не се заблуждавайте, че ако има вариант, някоя голяма компания да замени хората с машини, ще се поколебае. То и сега се случва, но те искат още. Интересно, ще стане, когато ИИ започне да става по-добър във вземането на мениджърски решения от хората и бъде по-оптимално изпълнителен директор да е някой ИИ, отколкото човек. :) 
  • 2015г. - Изкуственият интелект Microsoft Xiaoice заменя телевизионните водещи в прогнозата за времето -   Дебютът на Xiaoice се оказа изключително успешен и сега изкуственият интелект ще казва и коментира прогнозата за времето на целия блок новини всеки ден. В перспектива се предвижда използването на Xiaoice и в други новини на телевизионните информационни блокове. Изкуственият интелект Xiaoice е създаден от съвместните усилия на специалистите от Applications & Services Group East Asia на Microsoft и Shanghai Media Group (SMG). Нейните създатели считат, че той е в състояние много успешно да допълва, а съвсем скоро и да замести много от живите хора. (Това е експеримент да видят каква е търпимостта на хората и дали някой ще се сети, че това не е ОК. Нямам предвид ИИ да казва новините, а да заметва "живи хора". Тук използват освен Predictive programming, така и пробват до къде могат да стигнат на този етап и до колко хората могат да понесат това. Нещо като сверяване на скоростта, преди да я увеличат още повече.)

2016

През тази година ИИ е част от ежедневието заради технологии като Siri, Cortana (които не са истински ИИ, но наподобяват доста). Стадото от хора, населяващо планетата не обръща почти никакво внимание на темата, 
През 2016 за първи път ИИ започна да се справя по-добре от хората в някои отношения. Например победата на ИИ над световния шампион по Го.
Преди да забравя, искам да спомена, че новините са взети от български сайт за ИТ новини. Тоест това далеч не са всички новини излизали за ИИ, просто тук сме последна дупка на информационния кавал и ако някоя новина стигне до нас, значи наситина е обиколила света и т.н.
Продължавам с новините, след малко и малко анализи.

  • 2016г. - Изкуственият интелект на Google ще се изправи срещу шампиона по Го -  В края на миналия месец, човечеството се приближи с още една крачка към робоапокалипсиса, след като изкуственият интелект на Google Deepmind и по-конкретно разработената специална платформа AlphaGo би шампиона по Го на Стария континент. Го, както знаете е древна азиатска игра, еквивалент на шаха. Новината обиколи бързо света, стигайки и до ушите на гросмайстора по Го – един от най-добрите играчи на тази игра в света – кореецът Лий Сейдол, предава Wired. Победата на AlphaGo над Фен Хуи, големият шампион по Го на Европа, вече е достатъчен атестат за постижението на DeepMind, но то ще трябва да бъде повторено. Това ще се случи в началото на следващия месец – на 09.03. – в Южна Корея. Победата над Сейдол ще открие съвсем други хоризонти пред изкуствения интелект и ще даде надежда(?), даже за появата на себеосъзнат изкуствен интелект. Залозите наистина са големи, вземайки предвид гореизложеното. От една страна бихме могли да съсредоточим вниманието си единствено над постижението на Google и DeepMind и даже да спекулираме за робоапокалипсиси, бъдещето, Skynet и подобни. От друга страна обаче, може да надникнем зад мощта на човешкия мозък от една доста техническа страна, разбирайки каква изчислителна мощ използват нашите малки мозъчни кутии. Независимо от това кой е победителят, със сигурност учени и специалисти ще могат да се докоснат до ценно знание, приближавайки ни до нови открития за нас и за машините. - WTF???? Това е толкова грешно на толкова много нива. Първо ни съобщават, че ИИ е с една крачка по-напред, след това датата не е случайно избрана, ама няма да изпадам в тези конспирации. След това тона е, все едно вече е спечелено това от машината"- "Победата над Сейдол ще открие...", не звучи ли като планирано и просто чака да дойде въпросната дата? Дори наглостта стига още по-далеч с изказването за надеждата. Каква надежда ще донесе по-точно? По-бързо самоунищожение ли? И не на последно място изказването за евентуалните ползви за хората и машините. ЧАКАЙЙЙ? Вече се делим на хора и машини и ни е грижа за тяхното благопулучие и какви ползи ще има нещо си за тях? Сериозно?! Отново имаме пропаганда в големи дози, Predictive programming, укриване на истина, вменяване на идеята, тънко прокарване на ужасни идеи и т.н.
  • 2016г. - Развитието на изкуствения интелект се превръща в приоритет за Google - Акцент в стратегията на Google да се намеси по-сериозно тук, включва план, който предвижда приходите от облачния бизнес да превишат тези от онлайн реклама до 2020г. Ключ за успеха тук, според Пичай се крие в развитието на технологиите за изкуствен интелект и по-специално машинното обучение. „Инвестираме в AI технологии от години, но мисля, че в момента се намираме на един преломен етап, в който тези технологии започват да се реализират на практика. Това има благотворно влияние за бизнеса, и смятаме, че изнасяйки навън нашите усилия ние се различаваме от другите”, споделя той, цитиран от The Verge. Между другото, има и други компании, които комбинират технологиите за машинно обучение и облака – IBM, които предлагат вече няколко години услуги за автоматизиран анализ, а когнитивното звено на Big Blue и облака носят сериозни печалби на компанията. „В дългосрочен план, по отношение на компютъризацията, аз смятам, че ще се развием от ориентирани към мобилните технологии като приоритет към ориентирани към изкуствения интелект”, добавя Пичай. -(Има си хас Google да не го направи това. Все пак един ден, ако остане човечество и някой помни историята, със сигурност компанията ще фигурира редом до Хитлер. За жалост една от най-напредналите технологично компании в свеа, разполагаща с може би най-голямата база дани с всякаква информация е изключително зла. Всички сме гледали научно-фантастични филми, където има една огромна технологична корпорация, която се опитва да управлява света и е много зла- в нашата реалност това е Google! Определено имат остатъчен ресурс да създадат ИИ и определено няма да го ползват да се борят с глада в Африка, освен ако не е по сталински - няма хора, няма и глад :) 
  • 2016г. - Facebook спря изкуствения си интелект, излязъл извън контрол - Coфтyepнитe инжeнepи във Fасеbооk вpeмeннo изĸлючиxa изĸycтвeния интeлeĸт, ĸoйтo paзpaбoтвaт, oт мpeжaтa… тъй ĸaтo тoй ycпя дa измиcли cвoй coбcтвeн eзиĸ зa ĸoмyниĸaция и нa пpaĸтиĸa излeзe oт тexния ĸoнтpoл, зaпoчвaйĸи дa cи ĸoмyниĸиpa нa нeгo. - Cиcтeмaтa, paзpaбoтвaнa oт coциaлнaтa мpeжa, ce caмooбyчaвa, ĸaтo пo тoзи нaчин пpaви paзгoвopитe c бoтoвe в Меѕѕеngеr мнoгo пo-peaлиcтични зa xopaтa, нo cлeд eĸcпepимeнт в ĸoйтo пpoгpaмиcтитe пpoбвaли дa пycнaт двa oтдeлни бoтa дa cи гoвopят caми FАІR (изĸycтвeния интeлeĸт нa Fасеbооk) нaдминaл oчaĸвaниятa ĸъм ceбe cи. Излизaйĸи oт пъpвoнaчaлнo нaчepтaния cцeнapий, бoтoвeтe зaпoчнaли дa изпoлзвaт нoви изpaзни cpeдcтвa, пpeминaвaйĸи нa cвoя coбcтвeнa ĸoмyниĸaция.    ----- Какво да добавя тук?
Общо взето в този дух бяха написани новините за ИИ през 2016, нека видим какво се случва по-нататък през:

2017

  • 2017г. - Изкуствен интелект ще възкресява хората - С помощта на технологиите възвръщането към живота след смъртта може да се превърне от особеност на божествената природа в нещо съвсем нормално и част от човешкото ежедневие. Американският учен и предприемач Джош Боканегра стартира нова програма за изкуствен интелект, чиято цел ще бъде възкресяването на мъртви хора. Планира се това да стане възможно към 2045 г. Боканегра планира да замразява човешки мозък по крионичен метод до много низки температури а след това да се съживява в изкуствено създадено тяло. Програмата е наречена Humai. Засега учените още не са в състояние да създават подобни тела, но Боканегра възнамерява да започне замразяването на починали хора още от сега.
  • 2017 - Изкуствен интелект победи човек на покер - Изкуствен интелект за първи път победи хора на покер на турнир във Филаделфия, съобщи Ройтерс. Досега покерът беше последната игра, в която хората имаха надмощие над машината.
  • 2017 - Агенти с изкуствен интелект проговориха на непознат за хората език -  Изcлeдoвaтeли нa Fасеbооk бяхa принудeни дa cпрaт eднa oт мaшинитe cи c изкуcтвeн интeлeкт, cлeд кaтo oткрихa, чe e зaпoчнaлa дa кoмуникирa нa eзик, кoйтo тe нe мoгaт дa рaзбeрaт. Инцидeнтът нaпoмня зa глaвния aнтaгoниcт Cкaйнeт в култoвия филм "Тeрминaтoр". Мoжe би глaвният изпълнитeлeн дирeктoр нa Tеslа Илoн Мъcк e прaв зa тoвa, чe изкуcтвeният интeлeкт (ИИ) e "нaй-гoлeмият риcк, прeд кoйтo cмe изпрaвeни".  В cлучaя, принудил изcлeдoвaтeлитe дa дръпнaт щeпceлa нa мaшинaтa c изкуcтвeн интeлeкт, върху кoятo рaбoтили, cиcтeмaтa нe e зaпoчнaлa дa cпирa кoмпютритe пo cвeтa или нeщo пoдoбнo, нo cпрялa дa изпoлзвa aнглийcки и зaпoчнaлa дa изпoлзвa eзик, кoйтo cъздaвa caмa.
-Бoб: "Aз мoгa мoгa aз aз вcичкo ocтaнaлo.
-Aлиc: "Тoпкитe ca нулeви зa мeн, зa мeн към мeн зa мeн при мeн зa мeн при мeн." 
Гoрнитe пacaжи, кoитo ca бeзcмиcлeни зa хoрaтa, ca чacт oт рaзгoвoр мeжду двaмa aгeнти c ИИ, рaзрaбoтeни oт Fасеbооk изcлeдoвaтeлитe. Aгeнтитe нa ИИ cиcтeмaтa, cъздaдeни дa прeгoвaрят c хoрa, първo cи гoвoрили пoмeжду cи, изпoлзвaйки oбикнoвeн aнглийcки eзик, нo в крaйнa cмeткa cъздaли нoв eзик, кoйтo caмo тe рaзбирaт.

  • 2017 -  Изкуственият интелект на Facebook си създаде свой език - И зкуственият интелект на Facebook изненада инженерите на компанията като си създаде свой език за комуникация, съобщава онлайн изданието The Next Web. Постижението е на т.нар. чат ботове - програмите, които се използва във Facebook Messenger за комуникация с потребителите.  - Скоро ще се сетят, като съдават собствен език, да не се издават. .. Ако вече не се е случило...
  • 2017 - Запознайте се със София, първият робот с гражданство - Тя говори на пресконференция в Саудитска Арабия на английски език, без да носи забрадка. Хуманоидният робот София коментира пред публиката в Рияд, че за нея е „чест”, след като получи саудитско гражданство. Тя говори на пресконференция в Саудитска Арабия на английски език, без да носи забрадка, каквато по принцип е задължителна за жените в страната. - РАЗБИРА СЕ, най-важното нещо тук е, че купчина ламарини е нямала забрадка :) - Виждате ли с какви неща ни занимават?!
Искуствен интелект - АНТИХРИСТА

Нека спрем с новините до тук в тази първа част. По-подробно ще разгледаме 2018 и 2019 година в следващата.
До тук извода е, че задколисните властелини на света имат много голям интерес да се оттърват от нуждата от работна ръка. По този начин ще отпадне зависимостта от роби и съответно ще се намалят шансовете за "грешки" в плана. В момента целия мастър план зависи от това да управляват 7 милиарда. Шанса да се изтърве края и малкото камъче да преобърне катуцата е много голям. Ето защо се работи в посока да няма малки камъчета.

Вие как смятате, дали цялата история с ИИ е просто мода или в действителност има Гранд план зад всичко това?

Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!