А ти евроинтегрира ли се?


Понеже Беларус /оставяме настрана обстоятелството, че президента Лукашенко е кървав диктатор, хомофоб - каза на нежния германски външен министър Гуидо Вестервеле миналата година: "По-добре - диктатор, отколкото педер..т!", икономиката й е "нереформирана" и т.н./ е единствената източна държава, на която и през ум не й минава да провежда каквато и да било евроинтеграция, та затова малко се порових в нет-а да потърся съпоставими данни за нея с България. Взех за бази за сравнение 2006 г. /годината преди влизането ни в Еврогейсъюза/ и 2012 г. Изключително силно впечатление в крайна сметка ми направиха три показателя: ок.2,5 ПЪТИ увеличението на годишния БВП на глава от населението на Беларус за периода 2006-2012 - до 11300 евро през 2012 г., което както и да го смята всеки евроид прави почти 26 хил. лв. годишно на калпак от стенещото под ботуша на Лукашенко и евронецивилизовано беларуско население, вторият показател - смъртността - от почти равни коефициенти през 2006 г. - ок. 14,7 - тяхната намалява през 2012 г. със цяло 1 на хиляда, нашата си остава практически непроменена, третият показател - износът им през 2012 г. възлиза на 93 млрд.$ на фона на нашите жалки 17,8 млрд.$ и четвъртият показател - износ на оръжие, като сравнително най-високотехнологична продукция, още през 2007 г. изостаналите беларуси са вече на 19-ти износители на оръжие в целия свят, като още тогава обемът на този им износ е БЛИЗО СЕДЕМ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ от равнището, което нашия такъв износ е постигнал ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПО-КЪСНО т.е. през 2011 г... Изводите всеки може да си направи сам... Част от данните за нас са в евра, докато за тях - в долари, но не ми се занимаваше да ги преизчислявам. И в общи линии тая картинка спокойно може да бъде ударена в главата на всеки евроинтегратор на България! ~Ратникъ
ОВЦЕЕЕЕЕЕЕ! Всички сме ОВЦЕ! Малоумни, заспали овце! Какво е обратното на демокрация? - ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ на властта! Това е ЕС- централизация на властта на международно ниво- ИМПЕРИЯ! Обаче сме толкова замаени, че не виждаме как една империя ни погълна, налага ни своите вярвания, разбирания и обичаи, докато нашите остават на заден план, за да може да се интегрираме. Какво значи интеграция? Към какво да се интегрираме, нали съюза е икономически, какво да си интегрираме?
Зад захаросания параван на "икономическия съюз" стои един малко по-дълбок план от проста взаимопомощ между отделните "европейски народи".
1. Ние не сме европейски народ! Както и да го гледаме и въртим и сучем, ние не сме европейци от никаква гледна точка, колкото и да е изкривена тя! Която и от версиите за заселване на българите да гледаме, ние идваме от Азия. През цялата ни история сме били обърнати на изток! Културата ни, колкото и да не се харесва на псевдонационалистите у нас е източна, по-близки сме до турците и арабите, отколкото до шведите. Кой ще го отрече, кой има очите да отрече това? Колко сме запознати с културата на Северна Европа, колко сме запознати с културата на Западна Европа? Колко нашата и тяхната си приличат? Сещате ли се за отговора- николко!
2. Колко е обединена "обединена Европа"? Пропастта между изтока и запада се задълбочава, само, че за наша сметка. Кога ще ни светне лампичката, че ставаме по-зле? За разлика от западните народи, ние имаме друг тертип на живот, други разбирания и техните методи за правене на пари и управление на държава не пасват по нашите земи. По-добре би било да се обърнем на ляво към по-близките ни народи от изтока и да се обединяваме с тях, отколкото с чуждите ни и непонятни европейци!
3. Римската империя. Хайде да изключим телевизорите и да включим мозъците и да се замислим малко за историята си. Кога сме били с римляните? Знаете ли, че даже май сме били нещо като врагове и сме били варвари за тях? Когато Рим се разделя и после остава само Източната Римска империя, тоест Византия, малко сме воювали, че даже не сме се харесвали? Ами да знаете, че ЕС представлява Roman Empire II? Не знаете, ами не се учудвам, все пак по БТВ няма да го кажат, нито по която и да е медия. Още ли не ми вярвате? За тези които знаят малко английски - ето! И ето още!
Как римляните са завладели другите? Строели са пътища и са налагали законите си. Тъй като българското право е copy - paste на римското право, остава само да направят пътища... О, ама чакай, те май и магистрала ни направиха... Оу...Done!
Остава само европейските закони да стана по-важни от нашите и вече няма мърдане.... Оооу, май май и това стана покрай скандала с продажбата на български земи на чужденци и мораториума... Леле, ами то вече май е късно...

Май сме напълно интегрирани, а?

Стадото ни се присъедини към по-голямото стадо, сега ще можем да си блеем на воля, докато чакаме да ни острижат за пореден път, само че този път няма братушките да се намесят и да отложат стригането за пореден път.
Не, че там е китка за мирисане, но ако търсим по-малкото зло, мисля, че е на изток, защото изтока стана запад и запада стана изток!


Новото робство
Чудите ли се как станахме роби? О, забравих- ние никого не сме били свободни. 
Няма нужда да поглеждаме много назад в историята на континента ни, робството в древността е било по-разпространено дори от сифилиса във френския двор! До падането на Римската империя през 1453 г., робството е било напълно официално, по-късно феодалните роби са били на сцената, до Френската революция, а след това? Сега са на мода икономическите роби. Системата е така устроена, че всеки дължи нещо на някого. Самите пари са вид дълг, факта че имате и 1 лев в джоба си, ви прави длъжник. Този лев е напечатан под формата на дълг. Няма да се впускам в обяснения защо и как, ако Ви е интересно как става вижте тук! 
Като едни добри роби, ние си имаме задължения от сорта на:

  • да работим за развиването на икономиката
  • да гледаме телевизия*
  • да пазаруваме**
  • да създаваме още работна ръка /роби/
*Гледането на телевизия играе роля на Brain washing. Трябва "да сме информирани", тоест да ни казват в какво да вярваме, да ни налагат стереотипи и модели на поведение, да ни направляват.
**Пазаруването стои в основата на съвременното робство, защото то е икономическо, тоест хората трябва да искат да купуват различни неща от които нямат нужда, за да имат причина да работят. Така се получава омагьосан кръг, в който ние сами се затваряме. 
Най-ценното нещо на света е времето. Не случайно ще Ви препоръчам филма "In time". Там много добре е обяснена концепцията за времето и парите. Колкото и доларчета да имате, те не могат да Ви купят и една секунда време. Въпреки това, повечето хора разменят тъй ценното си време за пари, които нямат никаква стойност. 


UPDATE - 13.11.2013

Искам да публикувам един цитат, който видях в фейсбук:
Равносметката 7 години по-късно…
Най-малката загуба е членският внос, който е 1 % от брутния вътрешен продукт или около 600 милиона лева годишно. За седем години това прави над 4 милиарда лева. По официалния обменен курс 4 милиарда лева са 2 милиарда евро, но по паритетна стойност, поради много по-ниското равнище на цените в България, те са равностойни на около 6 милиарда евро. За разлика от еврофондовете, членският внос се плаща веднага в началото на всяка година в брой, така че вече са платени около 4 милиарда лева. Дори само вноските на България в бюджета на ЕС, ако бъдат използвани правилно, ще има по-голяма полза за развитие на икономиката, отколкото от всичките средства от еврофондовете.
Равносметката от присъединяването към ЕС за икономическото развитие на България е ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от едва 10 %, за периода от 2007 до 2012, докато за същия шестгодишен период преди влизането в ЕС ръстът на БВП е 40 % или 4 пъти по-голям. Това са данни на официалната статистика. Без съмнение глобалната криза оказва влияние върху икономическото развитие на всички държави, но сравнението със съседните страни на Балканите показва, че тези, които не са в ЕС, се развиват по-добре, през последните години.

Кризата удари тежко най-бедните, доходите на които изостават значително от ръста на цените на стоките от първа необходимост през последните години. Броят на регистрираните безработни нарасна от 240,2 хиляди (6,9 %) през 2007 до 372,3 хиляди(11,2 %) към 2011, а през 2012 е още по-голям. Расте и броят на хората, които не се водят безработни, но нямат доходи. Сред тях има и много загубили работата си в други европейски страни поради кризата и завърнали се в България. Към тези изпаднали в тежко положение хора трябва да добавим и работниците, които формално имат работа, но не получават частично или изцяло заплатите си за дълъг период от време. По-тежко е положението и на 2 милиона пенсионери, на голяма част от които пенсията не стига да платят дори отоплението през зимата. Положението на всички тези хора и техните семейства е наистина непоносимо и техният брой никога не е бил толкова голям, колкото е сега. 

Отрицателни последствия има разширяването на ЕС за наемния труд в старите страни от ЕС, в които се увеличава безработицата. Така например около един милион българи работят извън България и около 70 % от тях са в други страни от ЕС. Освен това, някои фирми, например от съседна Гърция, пренесоха част от производството си в България поради много по-ниските заплати на работниците у нас. 

След като трудещите се губят и в старите, и в новите страни от ЕС, след като цените и безработицата растат по-бързо от доходите, има ли някой който печели от разширяването на ЕС? Има и това е само едрият финансов капитал, за който евтината работна ръка и новите пазари в бившите социалистически страни означава нови огромни печалби.
Отплеснах се много... както и да е, ще Ви препоръчам да прочетете:

  1. ООН НЕ искат световен мир!
  2. Неочакван фалит или очакваният край на империята?
  3. Упадъка на западната култура и капитализма и
  4. Европа- новият Вавилон или царството на содомията

Ако Ви е харесало това, може да ми го върнете, като ми харесате страницата в фейсбук! 




Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!