Посредственоста като идеал на века

Днес, като пиша това е 31 декември 2014 година. Повечето хора си публикуват статуси във фейсбук, че си правят равносметка за изминалата година. Всъщност не го правят де, защото ако и 1% си дадат сметка какво са направили последните 365 дни, света ще се промени за 1 ден. Да, от първи януари всички ще спрат цигарите, ще тръгнат на фитнес, ще започнат нов живот и така, до 7 януари, когато ида Ивановден, Йордановден.... нали се сещате. Изведнъж Ванката празнува, че има най-масовото име в България /повод за гордост/ и разбира се трябва да се полее черния дроб стабилно със сложни органични съединения, които ще му ебат майката, щото.... абе от кога трябва повод да се напиееш? 
На 6 пък предната вечер все ще си познавал някой Данчо.. абе не е лесно да спреш цигарите на 1ви! Важно е обаче, докато си пиян на 31 срещу 1-ви да заявиш подобно желание, ей така защото се прдполага. 
По-интересно е с картите за фитнес, гарантирам, че до два дни фитнесите ще отчетат огромен ръст в закопуването на месечни карти. Нали след празничното наяждане, ще трябва да се сваля... проблема не е в празниците, Пена си беше дебела и август, след първата тренировка обаще, ще се снима в огледалото на фитнеса с клин, едва одържащ мощните и телеса за фейсбук, където всички да видят, че това не са паласки, защото спортува- знчи издутините по тялото и би следвало да са мускули... как не!
Така до средата на януари, където вече никой няма пари за нищо, но как така няма да правиш нищо пред фейсбук? Не, че нямаш пари, просто си изморен и се отдаваш на релакс вкъщи и организираш "Movie night" ама не на кино. Появяват се статуси от типа на "Home, sweet home..." и т.н. Целия февруари още връщаш заемите за коледни подаръци и за коверта за НГ. И като пукне първа пролет, ако и ние не сме, по-топлото време предлага разходки в парка, по центъра и хайде наново тръгваме на фитнес, че баловете идват. Трябва коледното прасе да влезе в рокля 10 размера по-малка от необходимото, че да заприлича на бабек. После фейсбук ще се радва на портретни снимки в близък план. Две причини:
1 - да не се виждат паласките, пристегнати с 3 вида обезопасителни колани и карабинери.
2- няма толкова широкоъгъгълни камри, които да обхванат цялото ѝ същество, те затова новите телефони на Samsung имат опцията "Wide Selfie". 
След баловете и препиванията и предрусванията, в годишни цикъл следват нови и нови преживявания- ще ходим на море. За целта се минава през всички баби и дядовци за някой лев, ограбваш вашите с довода "аааа всичкит ми приятели отиват, само аз нямааааа" и други.... И след това сте готови за Cacao, където ще бъдат качени новите порции Selfies, само че с плажна тематика.... 
Мога да разкажа какво ще се случи в обществото следващите поне 5 години, но няма смисъл. Факта, че масите са толкова лесно предвидими означава че са посредствени. Ами, че те винаги са били такива. -Да, ама има тънка разлика. Нюанса е, че преди, поне посредствените хора са знаели че са такива, имало си е уважаван елит, хора които са се движели с високо вдигнати глави и не че са се опитвали да просветлят масите, но са движели обществото малко или много напреде. Сега е точно обратното, социалните мрежи и медиите надъхаха лупаците да се гордеят с това което са. Вече никой не се стреми да се рзвива или обогатява, защото е модерно да си прос'! Дори се гордеят с това, а интелигенцията, трябва да върви с наведена глава и да търпи.
Това драги ми читателщ, знам че си един, подориам кой си :D, е идеала на века- посредственост се казва и няма скоро да си тръгне.
Най-лошият враг на хората са хората. Обществото е в криза, не заради управляващия елит, а заради себе си, защото вместо да крещи какви са проблемите и да се дава гласност на тях, всеки се опитва да се прави на две и половина, само и само да не кажат хората.... 
Ще оставя отворен край, сами да се почудите каква е поуката и какво може да направи всеки сам за себе си. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!