Дуалистично разбиране за животa или кой създава живот.

Здравейте приятели, вчера получих коментар, че не излагам моята си гледна точка по темите които коментирам и не споделям много личен опит, затова днес ще се опитам да е по-различно. 
Наскоро станах свидетел, как жена каза изтърканата фраза, че жените дарявали живот. Всичко в мен се обърна отново. 
Това е една от многото популярни фрази, изпълнени с 0 капки вярност. Дори "нула" е много, защото е число все пак.
Нека помислим заедно и логично кой дарява живота- мъжете или жените. Ако сте чели предната ми статия "Заблудата наречена позитивно мислене"  , значи имате бегла представа за дуалноста на света ни. Все пак ще повторя с две думи.
Триизмерната плътност в която се намираме, която наричаме реалност, е дуалистична по природа. Всичко произлизащо от 3D света ни може да се класифицира като Ин или Ян. Наречете го позитивно и негативно, мъжко и женско, + и - и там още хиляда класификации според нужтите могат да се направят. Например типични Ян аспекти са всички неща които отдават, а Ин са всички които приемат. Ян са всички изпъкнали, твърди, остри и т.н. неща, а Ин са всички вдлъбнати или меки, плоски, приемащи неща. Този модел е вездесъщ в тази реалност. Но няма 100% Ин или 100% Ян, винаги всичко има по малко от другото. Нямам пълно зло, няма напълно женско или напълно мъжко нещо. То е фрактал, колкото и да се променя мащаба, шаблона е един и същ. Дали ще наблъдаваме как се създава живота на земята или как се създава човешко дете, можете да изследвате как се създава звезда, галактика или каквото и да е, шаблонът винаги е един и същ. 
Пример: Слънцето отдава топлина, светлина, енергия - то е Ин. Земята пък е Ин и приема топлината, светлината и енергията и това позволява да има живот, но Земята НИКОГА не може да създаде живот, тя е само средата в която той се развива. Без семето на живота - Ян и без Слънцето - Ян, Земята - Ин не може да създаде живот. Така е и с хората. Жената не дарява живот, тя само го износва, мъжа- Ян е този който дарява живот и който го създава. Не казвам, че ролята на Ин е по-маловажна, всъщност не може да има живот без Ин, всичко и винаги се проявява само и единствено при симбиозата между двете. Мъжете носят семето на живота, Слънцето притежава енергията и светлината, но без Земя, която да го приеми и износи, ще бъде просто разпиляна енергия.
Цари невероятно невежество сред хората относно света в който живеем, относно ролите които изпълняваме. Едно по-добро и по-пълно разбиране за това как работи вселената, ще помогне и в живота ни. Разбирането на природните процеси е от невероятно значение за нас като вид. Ние сме единствените същества на планетата, които си позволяват да сменят мъжките и женските роли, според културата си. До преди 50 години мястото на жените е било при децата. Мъжете са ДАРЯВАЛИ с храна и продовоствени продукти, жените са ги ПРИЕМАЛИ и култивирали /готвили/ за децата. Ето го модела- тати работи, мама - готви. Хиляди години преди това пак е било така. Тати излиза на лов, мама после готви плячката. Няма нищо лошо, срамно или сексистко в това. Така е било винаги и това е реда на нещата. Нашият вид така е направен, мъжете са с по-развита мускулатура, по-бързи рефлекси, умувете ни работят по друг начин, а жените са специализирани в други неща. Разбира се, определени кръгове от хора с власт се опитват на всяка цена да променят естествената среда на хората, да ни откъснат от природата. С течение на времето сме изгубили разбирането си за процесите на Земята, космоса и Източника. 
Като заключение искам да кажа, че за да си победител в една игра, преди всичко трябва да познаваш правилата съвършено. Живота е игра, а ние нямаме ни най-малка прдстава за основните закони във вселената. Въпрос на личен избор е да се запознаем с тях и да работим върху себе си. 



...Също и ако темата е интересна, може да ми пишете по-подробно да Ви насоча към други източници. Радвам се и когато Вие изразявате мнение по темите в коментарите отдолу :) 





Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!