Тайната на парите

Здравете, знам че имам двама читатели и на Вас специално ще Ви разкрия нещо очевидно. Тайната на парите или как наистина богатите виждат на тях.
Първо дайте да уточним кой е богат. За мен това е човек, който може да си позволи да не си мръдне пръста за пари, примерно за 1 месец и приходите му да са повече от разходите без да пести. Разумно е, нали? Да може за 1 месец да получиш повече пари. БЕЗ да работиш за тях и да са повече от разходите. Ти може да имаш и милион приходи за месеца, ама ако разходите ти са 1 300 000, то определено си на загуба, Това те вкарва в кюпа заедно с масите, просто проблема ти е доста по-сериозен. Друг случай- приходите ти за месеца, БЕЗ да работиш за тях са 1500. а разходите 1200. То определено не си милионер, но може да си позволиш да живееш добре без да работиш. Не си богат в смисъла, който повечето влагат, но мисля че е доста добро начало. Тука се появява един много тънъкмомент. Както богатите виждат на парите и как бедните го правят. Едните ги виждат като цел, а другите като средство. Забележете как младшите мутрички искат пари, колии жени. На 1-во място пари. Сами по себе си те не са самоцел. Те са хартийки, нямат реана стойност, просто всички сме приели да играем икономическата игра, в която вярваме, че тази хартийка примерно има стойност 5 лв. Но тя няма. Те са само средството да имаш или правиш други неща. С 5 лева може да си купиш кутия с цигари или евтин алкохол, може да си вземеш шоколад на Harmonica за 4,99 и останалата 1 стотинка да се направиш на патрон и да я оставишбакшиш на касиерката, но със самата банкнота нищо не може да направиш. Нито ще те наяде, нито напие, нито нищо. Тя е само средството да получиш истинските неща. 
Беднте хора не го разбират това. Те не искат примерно, храна, топлина или някоя вещ или услуга, те искат самите пари. Донякъде това не е случайно, но Елита никога няма да тръгне да обявнява такива неща на плебеите - в наше лице. Та нали ние всички работим в техните компании и в техните феодални държави? Каква полза имат те да Ви обясняват, че парите не са цел, като това е единственото което Ви кара да ходите на работа?
Богатите виждат парите като нещо съвсем друго. Първо не влагат толкова мисъл за тях. Те приемат по презумпция, че винаги имат достатъчно от тях, знаят го и изобщо не ги мислият. Вие колко често мислите, точно колко въздух има или колко вода имате в чешмата? Рядко, нали? Те са така с финансите си. Още повече!- Та те ги печатат. Имат банки, имат си правителства и като цяло те си създават тази игра, където ние работм за пари. Парите са стимул за нас! Те са моркова, ние магарето. 
Всичко това е много хубаво, но не отговаря на въпроса как да имаме фин. срества, нали? И до там щестигнем.


 Първо нагласата е много вжна. 
Отношението Ви към хората определя колко и какви приятели имате. Така е и с парите. Много често хората ги винят, че са лоши, зли и създават проблеми, но не те са лошите и злите, а отношението и нагласите на хората към тях. Не парите убиват хора, а хората убиват за пари. Затова е важно да имате правилна нагласа към тях, чиста, точна и ясна. Ако се държите приятелски с тях и те ще са Ви приятели. Ако обаче ги преследвате като луди, те ще бягат от Вас. 

Следваща тайна: Не е нужно да сте много добри в нещо, за да имате много пари.
 Аз лично, познавам хора, които разполагат с доста средства, но не са гении, нито правят или знаят нещо уникално. Просто са смели и честно казано не им пука. Колкото и странно да изглежда отстрани, те /визирам някого/ не прави нищо специално за да получава пари. Работи на доста обикновена работа, но парите са привлечени от него като магнит. Не се занимава с наркотици, престъпна дейност или други лесни пари. Просто не му пука за тях, живей си живота, не се и замисля много, защото както казах не е гений /ако ме разбирате/. Ами този човек е приятел с парите, помагат си взаимно, те му служат, а той ги уважава, не ги преследва и не ги експлатира.
Кои са нещата които пъдят парите?

Най-основното е да ги преследвате, мразят го това. 
Вие обичате ли, някой да ви се натрапва, постояно да се появява на местата където ходите, да Ви заговаря, след това да Ви добави във фейсбук, да Ви пише там по няколко пъти на ден, после да Ви намери личния номер и да Ви звъни и там, доста досадно, нали? Никой не обича нахалници.

Следващото нещо което ги пъди- стиснатостта. 
То е като ревноста, а тя убива любовта. Доста неподходящо сравнение, но е вярно. Ако ревнувате много парите си, те ще искат да вкусят от забраненото още повече, а и тука вече ги възприемата като цел, не средство. Ако имате някакви финанси, не бъдете чичо скруч, използвайте парите по предназначение. Радвайте им се, споделете ги с приятел, който няма вашата възможност. Разбира се, не казвам да ошушкате всичко до стотинка с непознати и после хем да сте сами, хем без пари. Но умерено радване на живота- какво по-хубаво от това?

След това: Широки пръсти.
Все едно имате много хубава жена, ама не ѝ обръщате внимание. Оставяте я да се скита сама по дискотеките, не и обръщате внимание... разбира се ще Ви изневери с някой по-млад и по-хубав и той ще ѝ обръща повече внимание. Така е и с финикийските знаци, те са като жените. хубаво е да излиате, ама заедно и винаги да ги наблюдавате. На пари и жени вяра не може да има. Широките пръсти отпращат парите, все едно им заявявате- абе махай се, не те искам в джоба си! Къш...

Егоизма: 
Объчате да харчите само за себе си. Не става така. Гогол е казал "Не с пари а с хора се живее", а и все някой Ви дава парите които имате, не ги печатате сами, нали? Никой не обича егисти, отстрани е много грозно и комично и накрая ще останете сами с егото си. Всеки бизнес знае, че за партньори не се пести. Като имаш важен партньор го охажваш, даваш подаръци, отстъпки, точно като в любовта. Вие не сте бизнес, а човек, вашите партньори са други хора и определено не трябва да пестите пари в отношенията си към другите.
Общо взето това са главните неща, които парите НЕ харесват, Избягвайки това, и променяйки отношението си към паричките, съм сигурен, че ще започнат да идват при Вас. Разбира се, ако не си мръднете пръста изобщо, няма как това да стане, но пък и колкото и да работите, ако ги имате за цел и сте алчни егоисти, пай няма да имате пари. 

И накрая, само за тези, които са стигнали с четенето до тук, като награда ще издам най-голямата тайна на парите. Горните неща са очевидни, просто никой не се замисля за тях, за някои принципи е нужно да сте учили малко икономика поне, но пак се среща. Но това- трудно се намира в интернет. Най-голямата тайна на парите е че системата така е проектирана, че Вие никога няма да останете без пари, освен, ако нарочно не го искате. Елите е проектирал системата така, че да сме роби. Нашите надзиратели и пазители са парите. Ние сме техни роби. Мислите ли че е толкова лесно да се освободите? ;) Спокойно, няма кой да Ви остави без пари /надзиратели/...

Можете да ме последвате във фейсбук.




Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!