Третият свят отвръща на удъра!

Здравейте драги читатели, напоследък забелязвам, че доста се заговори за бежанци, за ислямизация на Европа и т.н. Особено след "атентата" в Париж. Нарочно думата "атентат" е в кавички, защото както вече знаем, всеки атентат получаващ толкова голяма публичност и медийно време е изценирано и обслужва частни еврейски интереси. Няма да се вкускам в подробност около това, всеки който иска може да погледне тук.
Други пък говорят за това, колко много мюсюлмани има в Централна Европа, например в Германия и Холандия... Швеция и навсякъде в Европа де...
Разбира се този процес не започва от вчера. Например Франция е най-шарената страна, те го играят най-толерантни и най-отвпрени към другите култури. Но това сега ще им излезе през носа.
Невероятно малоумната мантра за толерантност е толкова идеологично изпита и малоумна, че трябва да си пил цял живот флуорирана вода, да си ял само захар и пак няма да ти стигне и ще се сетиш, че е напълно сбъркано. Хората, които ме познават, знаят че Аз нямам нищо против ислямската култура, напротив, интересна ми е, вдъхновява ме, музиката е страхотна, имат неверояно красива архитектура, страхотни обичаи и култура... безспорно най-гостоприемните хора и т.н., нямам нищо против, но ако искам да се любувам, ще отида в Ливан, Египет, Турция, Сирия / ако се оправи/ или която и да е от останалите ислямски страни. Там са си добре, ако САЩ не им искаха петрола, щеше навсякъде да е като  Дубай! Със сигурност щеше да е по-добре от Европа, със сигурност, Старият континент щеше отново да има колониални претенции, но това по-нататък. Факт е, че арабските страни имат огромен потенциал, при евентуално икономическо обединение, геополитическата картинка на света, щеше да е доста по-различна. Но те затова и не са излезнали от войни, защото запада знае много добре това. Запада знае и друго- залязва, умира, потъва... изчезва. Западната култура на див капитализъм и "демокрация" е изпята песен. Това не е евроскиптицизъм. Всяка култура си има изгрев, подем, разцвет и залез. Запада отдавна мина разцвета си и това, че още е водещ модел е изкуствено подържано с икономически /и рални/ оръжия. Доказателства бол! 
  • Икономическите кризи! Те изобщо не са никакви икономически кризи, а кризи на самата система. През 1935 г.   Чарлз Дероу патентова играта "Монополи" с цел да покаже как капитализма винаги! води до монополизация на пазара. Всички знаем какво означава това. Големите корпорации вземат всички пари и всеки твой ход е грешен, само че този път не е игра.
  • Културните кризи! Погледнете само САЩ. Ако и за един месец не водят война с тероризма, ще започне вътрешна война и ще се избият като плъхове един друг. Цялата страна е създадена от нищото, нямат народ, а само пришълци от всякъде. Нямат обща история /въпреки жалките опити на филмите им да съчиняват такава/, патриотизма им е изкуствен шувинизъм, порада липса на обща култура и познаване на която и да е друга истинска страна. Европа, то и САЩ де, без емигрантите, които плюят при всеки удобен момент, ще фалират за 1 секунда, ако нямат евтини роби, които да вършат цялата работа, а местните да остават отпечатъци на диваните си по цял ден и да се тъпчат с евтина и ужасно мизерна храна, която ги прави дебели и болни и накрая и да искат не могат да работят, защото са дебели и болни. В Великобритания е национален спорт да дебелееш, защото правителството ти плаща доста парички, ако си нетрудоспособен, заради това че си дебел. Специално пък в Европа, ценностите са толкова извратени, че единствените права които се защитават, са тези на педофилите и на разни други хора с фетиши или психически отклонения... Не може централновреопейска страна като Холандия, най-посещаваните забележителности да са музеи на разврата и фетишите, а най-посещаваните заведения да са наркоманските сварталища. В Холандия дори има партия на педофилите, които набират скорост....
  • Още много други факти, които ясно показват, че Запада залязва. Например това, че без войни и международни конфликти, не можем, фалита на Гърция и потуления фалит на цяла Европа, без Германия... Войната в Украйна- под носа ни е, а се правим, че нищо не се случва....
Съвременно робство
Цлата "икономическа криза" е  един фарс. Всищност проблема е в самата система и това че повечето хора изобщо не я разбират. Като кажеш капитализъм, всички се сещат за САЩ и Европа, но това е само едната страна на монетата. Западния капитализъм не би бил възможен без източното робство. Евтината работна ръка и безпрецедентните условия в които се трудят хората позволяват охолния живот на шепа привилегировани. Не случайно 80% от природните ресурси се потребяват от 15% от хората. Проблема се оказва, че не сме много като население, а че Елита потребява много. 
Та, да се върна към основната тема. След като видяхме, че нещо определено не е наред и отчасти видяхме защо, сега да се замислим за нещо. Не са ли същите тези капиталистически страни, които съвсем до скоро бяха колониални империи? Напримр: Франция, Англия, Испания, Португалия, Нидерландия.... не са ли същите, които държаха Африка и Южна америка в робство до съвсем скоро, не са ли същите тези дет осега проповядват демокрация там, не са ли същите, които  сега имат проблем с многото имигранти? Ами същите са, защото в съзнанието на един алжирец, Франция е велика страна, там имат пари, бъдеще и от малък знае, че трябва да отиде там да живее като "бял човек". Така и прави, при първа възможност отива във Франция. Но не можем да ги съдим, нима половината българи не са и те в чужбина? 
По на изток-  Китай... Трудно е да се каже на кого точно са роби, на запада или на собственото си правителство, но е факт, че са в 3-тия свят и че са роби. Братята китайци обаче задминаха САЩ по потребление на петрол. БВП-то им гони това на САЩ и скоро ще го задмине. Само, че има един проблем. САЩ са 370 млн. души, а Китай почти милиард и половина. Ако имат еднакво потребление на ресурси, то следва, че стандарта на китайците е много по-нисък. А сега да си представим, че стандарта им се вдига постоянно, бавно но славно? Не само че ще изпреварят САЩ. Проблем! Земята няма толкова ресурси. Тогава разбира се следва война, световна и т.н.  
Наскоро четох, че пълно прминаване към слънчева енергия, при сегашното ни технологично развитие, би отнело 120 години.  Дали Китай ще се съгласи да не потребява толкова много нефт или по-скоро да се обърнем към САЩ с такава молба? Кой мислите, че ще се окаже по-благосклонен?
Та, тъй като войната, която отдавна е започнала е за ресурси, нали не смятате, че
Война за петрол
скоро ще свърши? Това е една вечна война, планирана много прецизно много, много отдавна. Не, че учените и военните нямат технологиите, които биха позволили на човечеството да живее мирно и в изобилие, но тогава как ще ни контролират? Всички сме чували за безплатна енергия, знаем че някъде я има, но няма да я видим скоро. Специално ние в България пък... замислете се, ако войната е за ресурси и големите държави не могат да си ги поделят, кога по-точно ние ще се доберем до тях, че да ни се вдигне стандарта на живот? Ами никога :D
За разлика от европейците, които просто са свикнали на висок стандарт, ако изведнъж ги поставят при условия като в България, то просто ще стане война. Но не от тези планираните като след 11/9, ами истинска. Хората ще се обърнат срещу Елита. Но ние сме свикнали тук да си тънем в мизерия и прага на търпимостта е доста по-висок. 
Проблемите на европейските държави не са свързани със стандарта на живот, а с заличаването на културата. До преди ЕС, всяка държава си е имала уникална идентичност, уникален начин на живот и са се различавали помежду си достатъчно много, имало е обособяване, което днес вече е само мит. ЕС, типично като за всяка империя, хомогенизира бита, културата, езика, валутата, традициите и т.н. ЕС поставя на дневен ред проблемчета, които са толкова откъснати от реалния живот, че поставят хората в когнетивен дисонанс. Наред с големи световни проблеми, като непрекъсващите войни, вече и в Стария континент /Украйна/, проблемите със замърсяването, системната криза /a.k.a. икономическа криза/, безпрецедентната хегемония на САЩ и още един огромен куб проблеми, ЕС се занимава и с гей браковете и правата на педофилите.... от кога педофилите имат права? Даже си имат партия. Без коментар! Културата е толкова извратена, че дори да си бил някога нормален, плувайки в морето от педофилия и фетишизъм на Европа, няма как да не прихванеш от него. Някога наистина най-културното място в света, пример за колониите, пример за целия свят, извор на научен прогрес и люлка на Ренесанса и творците му, днес е на едно от най-ниските позиции изобщо. Историята ще помни 1 ноември 1993 г., като начална дата на второто средновековие на Европа. От създаването на ЕС, обществото деградира с постоянно ускоряващие се процеси. Но понеже хората живеят в невероятна делюзия, почти делириум, никой не усеща реално какво се случва. Докато местното население тъне в заблуда и невежество, бившите колонии излямизират и само времето ще покаже къде ще ни отведе това. 


Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора! 
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!