Бъди различен!


10 неща които ще Ви направят различни


Всички повтарят, че хората са станали скучни, всички са еднакви, сиви в шаренията си. Опитват се да се правят на интересни с прически или странни дрехи, но пак не се получава. 


Когато повтаряш модел, ти ставаш като другите. Различното е интересно, еднаквото не е! Когато се стремиш да се впишеш в обществото, ти реално се опитваш да влезнеш в един калъп, който те прави еднакъв с другите. Ще кажеш, ок де, аз съм кифла, какво общо имам със  задръстените метъли? Ами имате, защото и двамата се опитвате да влезете в калъп за да получите одобрението на себеподобните си, просто методите Ви са различни, модела е еднакъв. Щом правиш нещо което се харесва на масите и се вписваш, значи си поредното копие на един модел. Това е както с имитаторките на Мадона през 80-те години. Опитвате ли се да приличате на някого друг, значи ставате сиви, колкото и интересен да е той.



Има някои неща които можете да промените за цвят. Нали различното е интересно!?

1. Не гледайте телевизия! - Защо ли? Защото всички гледат и телевизията уеднаквява хората. Телевизора В импринтва с чужди идеи, идеи които не са ваши, но толкова ги повтарят, че започвате да ги усещате свои.... е не са! Телевизора е създаден за да мисли вместо ВАС. Предлагам да запазите тази си функция, защото е единственото което ни различава от животните. 


2. Разбийте стереотипите, всякакви обобщаващи мисли и коментари от сорта на "всички евреи са стиснати", "всички негри са мързеливи" или "всички турци са лоши" Ви вкарват в рамки. Тези рамки ограничават кръга от преживявания които можете да изпитате този живот. Ако разбиете стереотипите, кръга Ви от познати ще се разшири, ще се обогатите духовно и културно и ще имате по-ясно СОБСТВЕНО мнение за света. Повече гледни точки- по-точна представа за света!


3. Убийте рутината. Това е нещото което буквално убива живота Ви. Рутината е еднообразие, сивота, еднаквост. Ден с ден да не се различават. Системата е така направена, че всичко което имате да е рутинно, еднообразно, повтарящо се. Е разчупете го, има много начини това да стане и без много пари. Например ТАКА. Избягвайте места на които често ходите, запознавайте се с нови хора.


4. Мислете! Хората не мислят вече, оставили са това на другите. Някакви лозунги от типа на "simplify your life" и такива подобни трябва да напуснат главичките Ви. Те не са за красота, имат и друго предназначение. Мислете какво правите, защо го правите, кой го е измислил така и какво печели. Обмисляйте дребните неща и ще забележите колко са безсмислени и как някой черпи много ползи от това, но не и вие. Задълбочените мисли водят до задълбочени преживявания! "Simplify your life" наистина ще направи живота Ви по-прост, по сив и по скучен.



5. Творете! Изкарайте това което е вътре във Вас. Дали чрез рисуване, композиране, писане или каквото и да е, това което е във Вас иска да излезе. Иска да Ви изрази, такива каквито сте, ако го потискате дълго- ще затихне и ще остане само една обвивка от Вас, без пълнеж!



6. Музиката е най-мощното средство за промиване на мозъка. Древните са го знаели. Орфей само чрез музиката си, успява да влияе на животните, хората, дори на боговете. Тези принципи си важат и до ден днешен и авторите на комерсиална /масова, музика на еднаквите/ го знаят много добре. Възползват се от това за да ви импринтват с идеите си. Не ми вярвате? Вижте сами! 


7. Правете си самооценка по-често. Кога за последно спряхте и се замислихте какво правите, къде отивате, какво постигате със сегашния си живот, кои са наистина важните за Вас неща, как изглеждате отстрани и най важният въпрос: ПУКА ЛИ ВИ ЗА ХОРСКОТО МНЕНИЕ или иначе казано, какво от това което представлявате е следствие от хорското мнение. Отговора на тези въпроси, ама честният отговор ще Ви изненада много. 



8. Оценете работата си или образованието си. Наистина ли Ви харесва да го правите? Наистина ли си заслужава да отделите толкова много енергия и време на нещо което не Ви харесва? Това ли е най-важното? Ако Ви харесва -ок, ама ако не? Повечето хора правят нещата по задължение, правете напук! Кой Ви задължава? Хорското мнение или?



9. Намерете си истински приятели и се отървете от мършата. Трябват Ви хора които ще Ви кажат истината в очите. Искам само да кажа, че кифлите нямат приятели. Ако тези момичета, с които си правите косите са Ви приятелки, отдавна да бяха Ви казали че сте смешни и нелепи с тези кошери на главите. 



10. Нека Ви пука, ок? Ей така за разнообразие нека пък точно на Вас да Ви пука, всички са пасивни и апатични към нещата. По-лесно е щото, ама една пътека щом е отъпкана, значи много хора са минали от там. Някой умирал в Сирия, ее махни ги тези араби, те нали бяха някакви цигани там.... да ама не. Хайде да ни пука за това което се случва в Сирия, в Мозамбик или Австралия, колкото и да са далеч хората там- те са живи като нас и също толкова важни. Хайде да ни пука какво правим, какво ядем и какво мислим. По-интересно ще е!


Споделете статията, ако сте съгласни с написаното!


Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!