10 неща които ще ни направят по красиви


Чудите ли се, защо красивите хора са такива?

 Никой не отрича генетичния фактор. Има хора които просто се раждат такива и не полагат особени усилия за външния си вид, но повечето сме си обикновени и ако се пуснем "боща", определено няма да свърши добре.
Разбира се има някои неща, които ни правят по-хубави и по сияйни. Ето някои от тях:



1. Спорт. Кой не харесва спортни тела? Дори да оставим настрана преките ефекти от спортуването, спорта подобрява защитните сили на организма, забавя стареенето, повдига духа, издръжливостта, с потенето се отделят токсини, човек има тонус, енергия... Плюс това получаваш и хубаво тяло. Повече за ползите от спорта можете да прочетете ТУК.
Сори кифли, ама и всичкият грим на света няма да ви направи такива:

2. Правилно хранене. Ненапразно хората са казали, че човек е това, което яде. Всъщност клетките на тялото ни се създават от храната която ядем. Как искате здрави клетки като ядете боклуци? Ми няма как да стане това. Някои храни са особено вредни заради свободните радикали които отделят. Това са свободни кислородни атоми които разрушават клетките и водят до мутации на ДНК-то ни. Стареенето е следствие на това. Така че, внимавайте какво ядете. Тялото Ви е ВАШИЯТ храм, ако на Вас не Ви пука, то на компаниите производителки на вредни храни- изобщо!



3. Хубав сън. Това, че спите по 16 часа на ден, не означава хубав сън, напротив. 7-8 часа сън са достатъчни, ако не Ви стигат, това значи че живеете много неправилно и тялото не може да се възстанови за толкова. Плюс това, ако си легнете в 5 сутринта, колко и да спите не е като да си легнете в 11. Има едно понятие "бюти слийп", тоест сън за красота, той е от 22:00 до 02:00. Този сън е незаменим и тогава се отделя хормона на растежа, мускулите се възстановяват след тренировка и т.н.



4. По-малко нерви. Това е може би най-важното нещо. Нервните хора се разболяват от много повече болести и се сбръчкват много по млади. Каквото и да е станало, нервите не решават проблеми, напротив. 
Ето някои идеи за разтоварване тук







5. Не на цигарите. Безспорно е, че цигарите вредят много. Това което не знаете, е че за производството на цигари се използват над 500 токсични химикала. Било то за по-добър вкус, по-бавно горене, напояват филтрите и още 497 неща :D








6. Не на алкохола. Първо алкохола има пагубно действие върху мозъка, води до състаряване, понижава тонуса, прави хората апатични, всички знаем, че има "празни калории" и т.н. Алкохол = бръчки + паласки! 



7. Да на хигиената. Колко от Вас харесват миришещи хора? Аз не, Вие? Колко харесват рошави момичета с мустак? Редовното къпане и поддържане на висока лична хигиена даже не трябваше да го коментирам. По-важно е да се спомене използването на качествени продукти, например бебешки сапуни и шампоани задължително! Другите не Ви правят косите по-здрави, напротив. 



8. Бъдете щастливи. Щастието озарява лицата на хората. Изглеждат по-привлекателни, по-лъчезарни, по-желани. Всеки иска да е в компанията на щастливи хора. Правете неща които Ви харесват, с хора които Ви допадат.

9. Носете слънчеви очила с UV защита винаги през деня, дори да няма слънце. Когато нямате очила, очите се напрягат, присвивате ги и се появяват бръчки около очите, след време UV лъчите водят до перде, да не говорим за тъмните кръгове около очите...



10. Образовайте се! Интелекта е доста секси. Противно на разбиранията на "готините", че умните са задръстени и смотани, това очевидно не е така! Простаците по-секси ли са? Май не, а? 


Всичко зависи от Вас и ако продължавате с пороците, значи не искате достатъчно силно да сте хубавички. Специално за кифлите, каквато и прическа да си направите и какъвто и грим да сложите, ако сте тъпи и отпуснати с паласки- няма как принца на бял кон да дойде до Вас... или дори да дойде, конят няма да Ви издържи......  :D

Ако това Ви е било интересно, погледнете тук 


Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!