Защо навсякъде има протести?

Забелязахте ли как от 1-2 години половината свят започна да протестира? Забелязахте ли как новините манипулираха процесите в Арабския свят? Знаете ли, че либийците обожаваха Кадафи и той беше първа дружка на САЩ но изведнъж нещо се промени? Искате ли да разберете защо и аджаба какво става в България? Останете на линия.




Защо до сега никой не се оплакваше публично от нищо? Защо в България 25 години всеки си правеше каквото си иска и на никой не му пукаше? Защо СЕГА точно решихме, че нещо не е наред? Какво се промени, какво стана? Кой реши че трябва да излезем по улиците? Ние, съседите, телевизията? Кой "разбута" рахата на Елита? Ами ако това е нагласено? 
Както казват историята учи, но ние понеже не познаваме историята по една или друга причина, няма как да помним уроците. Например Френската буржоазна революция, какво става тогава? Крепостните селяни се сещат изведнъж, след няколко века робство, че нещо не е наред? Излизат по улиците и правят реформи. Звучи ли познато, някаква аналогия с Либия, Египет, Тунис, България, Турция? Май има... защото сценария се повтаря. Нека видим какво се случва във Франция:
Селяните излизат по улиците, бесят краля и Елита в сянка създава псевдо-демокрация по следния начин: кралските фамилии минават зад кулисите и слагат клоуни наречени политици само за да може хората да си мислят, че имат някаква власт, докато властта от монархическа се превръща в икономическа. Тоест, този който плаща, той поръчва музиката. 
Каква е разликата с днес? Какво като народа иска нещо, някой вслушва ли се? Е нали е демокрация и властта е в народа, защо тогава е недоволен. От какво, нали се самоуправляваме? Как може да сме недоволни от това как ние се самоуправляваме? Това е шизофрения, все едно да си бия шамари и да се оплаквам, че ме боли... КАК?
Ами значи нещо куца и не е точно така както си го мислим. Нека видим как тези хора получават властта си. Чрез избори, те са мажоритарни, тоест нямат нищо общо с демокрацията. 
Народът е суверен, нали. По време на изборите, народа доброволно се отказва от тази си власт и я прехвърля в ръцете на шепа марионетки за да може Елита да ни управлява. Ето затова им трябва определен процент избирателна активност, за да може достатъчно хора да се откажат от властта си. Ами колко от ВАС са се замисляли, какво ще стане ако народа си запази властта? Ако никой не гласува? Защо си мислите, че всички толкова упорито Ви карат да гласувате, партиите, политиците, новините, сутрешните блокове само за това говорят, телевизията като цяло, фанатизираните Ви приятели, които и грам понятие си нямат от телевизия? 
Та след като народа предаде доброволно властта си за следващите 4 години, демокрацията престава да съществува. Ние ставаме просто ДМА /дълготраен материален актив/ водим се на отчет пред по-големия брат /ЕС/. Където ни плащат амортизация всяка година под формата на някакви проекти и субсидии, от друга страна ние сме ефективна работна ръка в Англия, можем да берем ягоди евтино и т.н. 

Имам познат политик и с него си говорихме веднъж за протестите и той ми каза, че никой не можел да говори от името на народа освен самия народ. Което е вярно. Аз му дадох за пример протеста във Варна - 50 000 души и той каза че 50 000 човека от 7 000 000 българи не е народа а само някакъв малък процент. Тоест тези хора не могат да имат претенции. Ок, ами 240 души в парламента защо могат, при положение, че нещата в България само се влошават? 

Друг проблем на "демокрацията": Някой депутат, някога идвал ли е при Вас да Ви пита какво мислите по даден въпрос? Нали същността на представителната демокрация е, тези 240 депутата да гласуват според желанията на народа, от къде тези хора знаят ние какво искаме? Мен лично никога не ме е питал никой аз какво мисля и какво искам, Вас? Или ВАШ познат? Не, нали? Ами няма и да Ви попита, защото по време на изборите ние сме си предали властта на тези хора и сме станали крепостни селяни. 

Помните ли как преди 4 години всички гласуваха за Б.Б. и чакаха изведнъж всичко да се оправи и да тръгне след 25 години боксуване? Защо не се промени нищо? Сега защитниците на вълка ще скочат и ще започнат да повтарят като мантра "МАГИСТАЛИИИ", драги мои, тези магистрали са по проект започнат преди 20 години и просто сега ги завършиха и беше късмет, че Бойко е на власт по това време. Който и да беше спечелил изборите, щеше да има магистрали, затова всички ги обещаваха. 

Същите хора които издигнаха Бойко, сега го свалиха. Естествено не без подкрепата на медиите. Особено БТВ. Пуснете новините от преди 1-2 години и бройте колко пъти се споменава името на премиера и дали е в положителни или отрицателни новини. Бройката е двуцифрена и повечето са положителни, тип супермен save the day. Мдаам. Така е. Дигнаха цената на тока и всички скочиха, не е ли подозрително, на мен ми намирисва на неудобен играч. Хайде да го свалим...

Какво се случи в Либия? Всички знаем как либийците си живееха живота, взимаха огромни заплати, имаха огромни апартаменти и килограми злато.  Какво се случи? Вижте това видео. Накратко, Кадафи е планирал да започне да търгува петрола в друга валута, покрита със злато! Демек долара да отиде в кофата за боклук. Ако някога сте се чудили, защо долара е толкова силен, защо САЩ се месят където не им е работа и защо са първа сила в света, вижте и тук

Понеже стана много дълго, смятам да спра до тук, скоро ще има втора част, междувременно, можете да погледнете ТУК.













Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!