Значимоста на символите

Хората сме уникални, сложни, комплексни и много интересни същества. От край време науката и духовенството се опитват да разберат какво ни движи, какво дава тласък, мотивация, как работи мозъка ни. Тези въпроси нямат еднозначни отговори. Интересно е обаче, как работи мозъка ни, какво представляват мислите, чувствата и как си комуникираме. 
Днес почти всички хора от така нареченият "цивилизован" свят могат да четат. Според статистиката на ООН, првите 86 държави по грамотност на населението са с резултат на 90%, като за България процентите са 98,2! Това означава, че почти всеки може да чете и пише. Но писмеността от съвременен тип е доста ограничена, има доста минуси, изобщо не е най-добрия вариант. Първо не е универсална, Вие разбирате този текст, защото говорите български език, само на 100 км на север от града от който пиша това, няма да разберат и думичка. Следващ минус, е че информацията се предава много бавно, самото научаване на четене и писане е доста трудно, отнема години - 1 и 2 клас. Не е общодостъпно, ако в България процента на грамотност е близо 100, то има места по света където не е, да не говорим че до преди 100 години грамотноста е била привилегия само на Елита! Например в Европа през Средновековието и дори Ренесанса, обществените места не са имали табели с имената, а символи, които лесно се разпознават, защото хората не могат да четат!  Ами преди 5000 години? Всъщност ние не сме по-умни от предците ни, от физиологична гледна точка, няма никаква разлика в ума на един човек от 21 век и един от преди 10 000 години! Това, което ни кара да се чувстваме по-напреднали са знанията които сме натрупали през годините на развитие на цивилизацията ни и то сме напреднали само технически, почти всичко което знаем днес е открито или от гърците или от египтяните или римляните...
Тоест ние имаме един метод за предаване на невербална информация, който изобщо не е удобен, не е достатъчно универсален... абе има доста минуси. 
Нашият мозък не работи с думи, букви или термини. Нашият мозък работи с картини, той визуализира. Картините които виждаме в главите си, биват превръщани в думи, после друг мозък превръща думите отново в картини за да разбере информацията. Разбира се това става бързо и автоматично, но това е принципът. Ще дам пример: представете си слънце, плаж, море, ситен, топъл пясък, мит нежно от вълните. Стойни палми хвърлят сянка. Представихте ли си го? Виждате ли го? Колко време отне? Мътна ли е картината. Сега вижте тук! Не са нужни думи, обяснения и време за да разберете какво исках да кажа. Просто го виждате, снимката не е самия плаж, нито има истински палми, но Вие веднага се пренесохте там, усетихте обстановката и умът Ви веднага доби представа какво си мисля, без нито една дума! Защото мозъкът работи със символи. 
Друг пример: 
Коя е напитката? Едва ли има някой, който не е познал! Защото това е символ, в чиято пропаганда са влагат милиарди $ за реклама и едва ли има много хора на планетата, които няма да познаят. 
Сега вече се питате, какво искам да кажа, в какво Ви убеждавам, нали?
Ок, да помислим, защо корпорациите, политиците и всички които имат някакви интереси имат и символ? Защо Кока кола налива баснословни суми за да прави символа си толкова популярен? Както толкова има в това? Ами символите, както видяхте, могат да предават голямо количество информация, която не е нужно да се осмисля! Виждаш бутилката и знаеш какво е, виждаш я и вече си жаден, защото мозъка се е сетил за кола, сетил се е за вкуса и, за това как се чувства като я пие, за много неща свързани с нея (!) и то подсъзнателно (!) Не се налага да анализирате нещата, те отиват директно в подсъзнанието и примерно, ако си вървите по улицатаи минете покрай някой магазин /на 99% от тях има емблема или на кола или на някаква бира/, Вие няма да спрете, да гледате символа и да си мислите "А, бутилка на червен фон, сигурно е Кока кола, вкусът и е еди какъв си", няма да стане на съзнателно ниво, даже няма да се сетите за това, но подсъзнанието Ви е уловило символа - 100%! 
Други, които използват символите са тайните общества. Те си комуникират чрез символи, защото знаят колко са важни, знаят, че са универсални, не е нужно да знаеш език, да си грамотен и няма значение в коя година живееш. Техните символи не са се променили от преди 10 000 години и няма да се променят, защото са съваршени, прости, изчистени и само 3 линии могат да предадат информация, за която иначе ще са нужни няколко книги! Например:
Три линии, нищо повече, но носят информация колкото няколко дебели книги. Имат многопластово значение, според това доколко си посветен в тайнитему. Има си енергиен заряд, вибрация, интенция. Този символ е толкова стар, че сигурно никой не знае кога и къде е употребен за първи път! Факт е, че днес е сигурно най-използваният символ. Почти не мога да се сетя за съвременен клип на западна песен, където да го няма. Сега хайде пак да се замислим, ЗАЩО аджаба, това нещо е навсякъде? Защо ни го пробутват? Какво толкова прави, че ни го навират в очите постоянно и то от толкова много време? Само да Ви светна, че символа е използван и преди построяването на египетските пирамиди и съм сигурен, че и двете значават едно и също, просто пирамидите са физическа манифестация на идеята, която символа носи. Винаги първо е мисълта, всяка сграда на планетата се е родила под формата на идея, мисъл в главата на някого. Ако днес искате да предадете информация за нещо, без хората да го осмислят, Вие определено ще използвате символ, като този:
Това е може би вторият най-често срещан символ. На толкова много места го има, че хората спряха да му обръщат внимание отдавна. То не бяха символи на телевизии, на предавания, не бяха Лейди гаги да го използват, не бяха андреи, риани, политици всякакви, краси милиони обществени сгради, музикални клипове, какво ли не... прословутото едно око. НАВСЯКЪДЕ Е! От хиляди години пирамидата и окото са навсякъде и почти винаги вървят заедно! Никой ли не се замисля, защо е толкова важно, какво вкарва в красивите Ви главички? Не Ви ли пука, че някой си играе със съзнанието Ви? И то незабелязано? 

Третият ужасно разпространен символ е може би и най-древният, Всъщност, толкова е древен, че оригиналната му символика е изгубена през хилядолетията. Дори днес малко хора могат да го разтълкуват правилно. Тези които могат, не биха дали такова познание на масите. Става въпрос за уроборосът. Името сигурно не е познато на повечето, но символът е:
Потърсете думата "уроборос" в Google и вижте резултатите. Вижте изображенията, прочетете в уикипедия за него. Сега е време да се змаислим, какво означава това:

Само си представете колко много информация носи всеки един от тези символи, сега си представете заедно какво означава! Представяте ли си с колко много енергия са заредени тези символи? Колко разбъркват мозъците ни, на колко места сме ги срещали стилизирано, колко пъти сме ги подминавали, а те са променяли подсъзнанието ни? Вкарвали са мисли, поведенчески модели, а повечето от Вас още не знаят и 1% от това. Нямат никаква идея какво може да направи това с мозъка и мислите, дори да не знаят истинското значение. 

Изгледайте това:


Смятате ли сериозно, че някой ще пръсне милиони за клип, който няма да има значение? Че просто е нямало никакъв друг сюжет и са решили да е точно това и СЛУЧАЙНО текста да е сатанински и клипа да не остане по-назад и той. Наистина ли, някой допуска, че всичко е просто невинен клип? Цялата музикална и филмова индустрия е такава драги читатели. Тези хора харчат милиарди и милиарди долари за да си играят със съзнанията ВИ. ВАШИТЕ мозъци се пържат всеки ден на бавен огън, а ВИЕ отмятате това с лека ръка. Мозъците на ВАШИТЕ деца биват промивани всеки ден пред телевизорите, защото не можете да ги гледате както трябва! Един истински родител не би позволил на детето си да стои в една стая с телевизор, камо ли да го остави да гледа тази машина за масова мозъчна промивка. /Междо другото, ако някой проявява интерес към символиката на клиповете и иска да се занимава с това, да ми пише, имам една две идеи.../ 

Защо казвам всичко това? Има един начин, за частично предпазване от влиянието на подсъзнанието от тези символи. То е да знаете истината и механизмите на работа на мозъка, да знаете значението на символите и да ги виждате. Защото когато видите стилизирано око някъде и го забележите и знаете, че някой иска нещо от Вас, то не отива в подсъзнанието, а го осмисляте, знаете, че нещо се случва, че даденият продукт иска да Ви навреди, че даденият клип има скрита цел, послание, искат нещо от Вас. Тогава естествените защити се включват и Вие не попадате под властта. Затова е много важно да сте запознати със значението на най-разпространените символи, да се научите да ги виждате, да осмисляте нещата. 

Смятам да спра до тук, идеята е дадена, ако има почва ще поникне :)



Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

  1. "Между другото, ако някой проявява интерес към символиката на клиповете и иска да се занимава с това, да ми пише, имам една две идеи..." - Аз съм заинтересован :)

    ОтговорИзтриване
  2. http://vbox7.com/play:56a8bbdf&start=301

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно Браво на автора че отваря очите на хората.Аз бих искал да знам как ни влияят тези символи, също не мога да разбера защо Ангела Меркел използва илюминати символизъм с ръце Бойко Борисов, Слави Трифонов и Волен Сидеров хора които уш се ненавиждат а ги обединява тоя символ с ръцете какъв е филмът какво ни демонстрират? ???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Първо е много важно да се разбере, че хора като Меркел, ББ, Слави, Волен и т.н. са слуги. Те са роби на системата, също като нас, само че имат друга роля. След това символите са атрибут на властта, истинската власт, не на слугите и робите. Това, че въпросните хора ги използват, е само да демонстрират, че са слуги на дадена идея, на даден план и че работят за осъществяването му.
      И давам пример - добрия фокусник насочва вниманието към едната ръка, а фокуса се случва в другата. Това е отвличане на внимание. Не се фокусирайте към определени политици :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!