Google Zeitgeist

В края на всяка година Google прави статистика на най-търсените думи, фрази, филми, личности и т.н. Такава статистика има за почти всяка страна, от скоро и за България! Тези данни ни дават информация освен за най-вълнуващите теми през годината, какво вълнува хората, но дава и информация за самите хора! Интересно е да се направи паралел между нас и другите народи и да се види какво ни вълнува.
Разбира се, за да пиша това, значи съм потресен какви глупости движат хората и колко малоумни търсения има!
Ще Ви покажа най-търсените думи за 2013:
    

  
       Думи
  1. Огледален свят
  2. Paul Walker
  3. Gagnam style
  4. Гласът на България
  5. Къртицата
  6. Harlem shake
  7. Чочо Попйорданов
  8. Vip Brother 2013
  9. Избори 2013
Само аз ли виждам проблем, че на първите няколко места са малоумни предавания?  Имаме достъп до цялата информация на съвременния свят, на клик разстояние и търсим "Огледален свят"?! Е, не! Това направо изби рибата. Всеки ден света затъва в простотия и помия все повече и повече, но ние българите търсим "Огледален свят", "Vip Brother", "Къртицата" и други подобни мозъкоиздухващи предавания? I don't wanna live on this planet anymore! 
Почакайте, има и още, ако си мислите че статистката на Google се спира до тук- не сте познали. Нека видим кои са най-търсените личности!

Личности
  1. Paul Walker
  2. Чочо Попйорданов
  3. Делян Пеевски
  4. Bon Jovi
  5. Grigor Dimitrov
  6. Цветелина Грахич
  7. Еделвайс
  8. Млад Меринджей
  9. Златко Баретата
Мутри и чалга певици! Добре, че Григор се появява да ни отсрами малко, но това е! Хората се вълнуват от мутри, мисля, че времето е спряло и сме си останали в края на 90-те години! Мутренския феодализъм по нашите земи май продължава с все сила! Хмм, ама не свършва и до тук статистиката, искате ли да видите най-популярните събития, там цирка е пълен! 

Събития
  1. Избори 2013
  2. мис българия 2013
  3. земетресение
  4. цифровизация
  5. почивни дни 2013
  6. великден 2013
  7.  матури 2013
  8. избори 2013 резултати
  9. протести
Разбира се, не очаквам да изненадам никого с това. Мутри, протести и ЦИФРОВИЗАЦИЯ! Ей промиха ни мозъците с тази цифровизация. Има ли 1 човек дето да не му е писнало от малоумните реклами за това и онзи гол охлюв дето участва в тях? За този говоря:

За жалост, една медийна група е пуснала пипалата си в цяла България, става върпос за BTV Media Group, за които мога да гарантирам, че им плащат да затъпеят народа. Както виждате от данните на гугъл, повечето търсения са свързани пряко с БТВ! Лошо е, когато една медия има толкова голяма сила в една страна, това не е никакъв журнализъм, това е пропаганда. 
Бтв обслужва частни интереси и мисля, че това вече си личи много ясно. Следете какво се случва с медията и ще забележите невероятната пропаганда!
Смятам да завърша с това, че гугъл ни дава една прекрасна обратна връзка! Можем да си вземем поука като общество и да си преосмислим приоритетите и ценностната система
Пълната статистика можете да видите ТУК
Ако искате, можете да ме последвате във Facebook



Или да харесата фотографската ми страница., ще съм много благодарен на второто!



Всички права са запазени, не копирайте статията или части от нея без съгласието на автора!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!