Бъдещето е вече тук, но не за всички!

Какво е бъдещето

Нека направим едно упражнение: да си представим бъдещето. Как го виждате? 

За да е по-интересно, преди да продължите да четете статията, напишете в коментарите как си го представяте това бъдеще и след като я прочетете, върнете се отново към коментара си! :)

Всеки е гледал поне няколко филми за близкото и далечно бъдеще. Доста от тях си приличат по разбираеми причини - тези филми представят идеята за "бъдещето" на Елита, такова каквото те искат да бъде. И не го правят за да си чешат егото, а по-скоро ни програмират. Това е нещо, което по-подробно обясних тук


Една от общите черти е, че повечето такива филми са антиутопични. Представя се едно бъдеще на невероятен технологичен прогрес, но за сметка на чувствата и емоциите на хората. Например в "Equilibrium" от 2002г. имаме абсолютно тоталитарно общество, където няма личен живот, нищо тайно. Още повече - всички емоции са потиснати, защото "те са причината" за 3-та Световна война. 

В Матрицата пък имаме симулация на реалността от наши дни. Но и двата са антиутопични. Най-често виждаме:

  • Летящи коли или коли, които се самоуправляват;
  • Хуманоидни роботи; 
  • Социални системи, които ограничават личните свободи; 
  • Социален рейтинг (като в Black mirror) 
  • Технологии "подобряващи хората" чрез импланти - Трансхуманизъм;
  • Камери следят всичко 24/7;
  • Запазване на съзнанието след смъртта;
  • Холограми, неразличими от реалността;
  • Изключително голямо разделение между бедни и богати;
  • Изкуствен интелект, който следи за анумали и арестува някого превантивно, защото в бъдещето ще извърши престъпление;
  • Има нов "чист" източник на енергия, чрез ядрен синтез;
  • Една или две мегакорпорации контролират почти всички аспекти от живота;

От всичко това, можем да сглобим пъзела на света от бъдещето. Имаме изключително напреднала технология, но тя се използва от тоталитарен режим и малцина могат да се възползват от тези технологии. В голяма степен тези технологии се изпозлват за контрол на населението. Системи за социален рейтинг ще следят всяко действие на хората и ще ги оценяват. На база този рейтинг (или колко послушен си), хората ще получават достъп до разни предимства и блага. Богатите ще имат "подобрения" от сорта на  неотказващо сърце, импланти, които подобряват зрението, мисленето, изкуствени крайници (по-добри от обикновенните), апарат, който регулира хормоните и подобрява функцията на всички органи (и така удължава живота). Бедните ще продължат да си умират от всякакви болести, просто защото не могат да си позволят лечение. 

Богатите ще имат изцяло различно здравеопазване, основано на превенцията на ВСЯКО заболяване. Ще им се прави ДНК тест, който предвижда възможните заболявания и те се предотвратяват. Ако пък се разболеят, специално правени лекарства за тяхното ДНК ще бъдат прилагани без странични ефекти. 

Колите ще се оправляват сами и ние само ще задаваме машрут. Но "непуслушните" ще се окажат в неприятна ситуация, защото автомобила просто няма да помръдне при наличието на "непослушен" човек в него. 

Домовете ще са умни, както всички уреди. Те ще са свързани помежду си. Компютрите ще се превърнат в дисплей, клавиатура и батерия, а всички изчисления ще се правят в облака. Така ще е и с телефоните.

Очила или лещи за добавена реалност ще променят начина по който виждаме света. Ще променят и начина по който взаимодействаме с него. 

Ама чакай малко!

Всъщност ВСИЧКО това вече го има! Това не е бъдещето, а настоящето. Докато броим случаи на китайска кашлица и се тестваме като малоумни, бъдещето бе инсталирано неусетно. Бъдеще в което микровълновата е по-умна от повечето ми познати!

Разбира доста хора още не го знаят, защото по новините няма никаква подобна информация, няма и да има. А и този свят на бъдещето не е за нас, така че не ни касае. Ти, който четеш това едва ли си от Елита. Шанса да си обикновен човек е над 99%. 

Нека ви докажа, че живеем в бъдещето:


  •  От 2020 година Пекин въвежда доживотен социален рейтинг за жителите на столицата - Cиcтeмaтa зa coциaлeн peйтинг диpeĸтнo въплътявa в peaлния живoт coциaлнaтa cпpaвeдливocт cпopeд paзбиpaниятa нa Koмyниcтичecĸaтa пapтия. Xopaтa c виcoĸ coциaлeн peйтинг пoлyчaвaт paзнooбpaзни oтcтъпĸи, мoгaт дa ĸaндидaтcтвaт зa виcoĸoплaтeнa и yдoбнa paбoтa и т.н. Xopaтa c ниcъĸ coциaлeн peйтинг, ĸoитo нapyшaвaт зaĸoнитe, нe иcĸaт дa yчaт и paбoтят, и пpeчaт нa живoтa нa oĸoлнитe ce cблъcĸвaт cъc cъвceм peaлни тpyднocти в живoтa.
  • Създадоха изкуствено око с по-големи възможности от човешкото - Tecтoвeтe нa тaĸa пoлyчeнaтa изĸycтвeнa oчнa ябълĸa пoĸaзaxa, чe тя peгиcтpиpa пpoмeнитe в ocвeтeнocттa пo-бъpзo oт чoвeшĸoтo oĸo – пpиблизитeлнo зa 30-40 милиceĸyнди, a нe зa 40-150.
  • Френската армия ще създава супервойници, хора с подобрения -  Дoĸлaдът, пyблиĸyвaн във втopниĸ, paзглeждa и oдoбpявa мeдицинcĸи пpoцeдypи, ĸaтo пocтaвянe нa пpoтeзи и имплaнти в тeлaтa нa вoйницитe, ĸoитo пoдoбpявaт „физичecĸитe, ĸoгнитивнитe, пpoницaтeлнитe и пcиxoлoгичecĸитe cпocoбнocти“ и биxa мoгли дa пoзвoлят пpocлeдявaнe нa мecтoпoлoжeниeтo или cвъpзaнocт c opъжeйни cиcтeми и дpyги вoйници.
  • Китай използва генно редактиране с метода CRISPR, за да направи свръхсилна армия - Paзyзнaвaтeлнитe дaнни пoĸaзвaт, чe Kитaй дopи e пpoвeлa тecтoвe нa гeннo инжeнepcтвo c xopa, въpxy члeнoвe нa Hapoднaтa ocвoбoдитeлнa apмия, c нaдeждaтa дa paзвиe вoйници c биoлoгичнo пoдoбpeни cпocoбнocти. Hямa eтични гpaници в бopбaтa зa влacт и нaдмoщиe нa Πeĸин!
  • Китай инсталира камери за следене дори в домовете на хората - Явно 500-те милиона камери по улиците, камерите на телевизорите, смартфоните, компютрите и където се сетите не им стигат. Сега са запознали да инсталират допълнителни камери и в домовете на хората.
  • Microsoft патентова виртуални клонинги на хора - Microsoft разработи и патентова технология, която ще позволи създаване на чатботове въз основа на информация за хората и техните биологични параметри. На теория системата може да имитира комуникация с всеки човек, дори мъртъв. Не че нещо, но имаше един такъв епизод на Black Mirror и не завърши добре.
  • Имаме и холограми, неразличими от реалността. Нека видим няколко примера:


 

  • Изключително голямото разделение между бедни и богати не е просто икономическа теория, света на бедните и богатите никога не е бил разделян от по-голяма пропаст. В същото време сега обикновенния човек живее много по-богато и по-добре от преди. Просто богатите са станали много, много по-богати. Но разделението не е само икономическо. Богатите имат достъп до технологии, които ние няма да докоснем никога може би. 
  • Всъщност Китай вече разработи China Smart Cities, програма за умни градове, която включва ТОТАЛЕН контрол и следене, в степен в която могат да "предвидят" престъпления и да ги предодвратят, яко нали?


  •  Относно "чистата" енргия - и това вече е тук! Китай и Южна Корея имат успешни опити за стартиране на реакторите за ядрен синтез "Токамак". Можете да видите повече за тях Тук и Тук;
  • Мегакорпорациите управляват почти всеки един аспект от живота ни. Тук има ли нужда да посочвам Google? Или алтернативата в Китай Tencent? Нас по-специално ни касае американската компания, която знае всичко за вас. Буквално всичко. Къде се намирате, какво и с кого говорите, какво правите във всеки един сайт в интернет. Знае всеки един ваш разговор, понякога дори и мислите. През 2020 вече работим, учим и се забавляваме благодарение на Google - Работим чрез офис пакета, Google Drive, G-Suite. Учим в Google Classroom, Google meets. Забавляваме се със YouTube, Stadia. И всичко междувременно минава през сървърите им. В по-развитите страни е дори по-страшно, защото все повече хора имат Google Home, който управлява домовете им. 

Получава се така, че една шепа свръх богати хора вече живеят в бъдещето и се възползват от благата на най-новите технологии, които са наистина неверояни. Обаче в същото време тези технологии се използват за да ни усправляват. Ние не можем да се възползваме от медицината на 21 век, не можем да се възползваме от невероятните блага на новите технологии, но дори сме тяхна жертва.

Най-лошото е, че много хора дори не осъзнават реалната ОПАСНОСТ от Квантово робство, към което тичаме с всичка сила. 

Повечето хора не осъзнават колко точно е напреднала технологията, на какво е способна, което пък да им подскаже как могат да се предпазят от това. Когато не знаеш реално каква е опасността, гарда е свален. Филтрите са изключени и всеки си живее живота. По принцип няма лошо всеки да си живее мирно и да си гледа работата, но тези срещу нас нямат почивен ден. Особенно след като Изкуствения интелект работи за тях, а той няма умора, нито емпатия. 

Всичко това се случва на фона на "Пандемията". Докато ние се караме за маски и ваксини, света премина на изцяло друга скорост. Страха и паниката от вируса се използват от медиите за разсейване, докато Елита си инсталира бъдещето. Бъдеще в което ние НЕ сме поканени, дори като прислуга - роботите ще вършат и това.


Коментари

  1. Анонимен16 март, 2021 17:39

    Погледнато от по-висша перспектива, вероятно ние вече доброволно сме се съгласили с тази подмолно, но и гениално обмислена наложена реалност, която вече се случва в световен мащаб и няма да има връщане обратно.

    Това което виждам в недалечното бъдеще са едни изключително високо технологични мегаполиси, тип затворени общности, Корпорации, в които човекът-робот няма да има никакви свободи, възможности за творчество, чисти приятелства и човешки емоции изобщо. Промити мозъци, еднотипни задължения на роботизирани хора, които работят усърдно в полза на Корпорацията, за да могат да продължат да живуркат в нея.

    Друг вид "платформа", на която животът евентуално може да продължи по по-човешки начин е тип планински селища/ферми/общности, далече от тези Корпорации. В тях ще живеят бедните хора, тези без никакви екстри, но запазили своята относителна свобода и ЧОВЕЧНОСТ най-вече.

    Между тях парите няма да играят роля, там хората ще се трудят честно и усърдно, кой в каквото е най-добър, и ще обменят ресурси на взаимни начала/бартер.

    Друг е въпросът доколко Корпорациите и техните ЕЛити ще правят всичко възможно тези чисто човешки общости да не могат да продължат да съществуват на тази планета. Или ако искат да просъществуват, то ще трябва да плащат за това високи данъци, т.н. човешка лепта/жертвоприношения от всякакъв тип...

    Времената, в които живеем са изключително интересни и динамични. Трябва да бъдем будни, да не приемаме за чиста монета НИЩО от информацията, с която ни заливат медиите. Да сме гъвкави, да не се успиваме и отпускаме, да разчитаме изключително на вътрешните си сили като хора, чийто безсмъртен ДУХ е част от Източника!

    Поемете отговорност за делата си и не продавайте свободата си за купа топла синтетична супа… :О

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Съществуват ли рептили и сред нас ли са

Хубави места във Варна, които трябва да посетите

Катакомбите под Варна за които не знаете!